Desert placinta cu prune (mosocoarna)

de Trifoicupatrufoi in Prajituri, 31 Aug 2021 | 2966 vizualizari

 

" Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 0.600 kg faina
  • 250 ml lapte
  • 15 gr drojdie proaspata
  • putina sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • Pentru umplutura: 1 kg prune coapte
  • 4 linguri zahar
  • putina scortisoara
  • 1 ou pentru uns deasupra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu prune (mosocoarna):

Pentru aluat punem intr-un castron laptele caldut, zaharul si drojdia cu 2 linguri de faina(este ca o maia pentru paine).Se lasa la dospit 10 minute.

Faina se amesteca cu sarea, untul si oul, apoi punem maiaiua crescuta si framantam pana devine un aluat care se desprinde de maini.Daca mai cere faina se adauga putina.Se lasa la crescut circa 30 minute.

Intre timp spalam prunele , le taiem in doua, se scoate samburele si se presara cu zahar si scortisoara.Se lasa asa pana creste aluatul.Aluatul crescut se imparte in doua parti egale.Intr-o tava mare se aseaza hartie de copt peste care punem o foaie intinsa apoi 3 linguri gris apoi compozotia de prune si iar a doua foaie intinsa.Se unesc pe margini cele doua foi pentru a nu curga compozitia de prune in momentul coacerii. Se unge cu oul batut bine cu putin lapte si se da la copt 35-40 minute la 180 grade.

Se taie in forme dorite dar cand e rece.

TIPS-URI

1

prune,placinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu prune (mosocoarna)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu stafide si nuca