Retete de suflet
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Chef Nicolai Tand (https://www.youtube.com/watch?v=svwgR7MUCDc). Cautam o reteta altfel pentru a gati pieptul de curcan si am vazut reteta acestuia. M-a cucerit de la prima vedere pentru ca era o reteta plina de legume, aromata si s-a dovedit a fi si foarte gustoasa.
Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se pregatesc restul ingredientelor.
Vanata se curata de coaja si se taie felii. La fel si dovlecelul sau se poate lasa cu coaja. Rosiile se spala, ceapa se curata si se taie toate in felii. Intr-un vas de ceramica se asaza legumele in straturi astfel: o felie de dovlecel, una de vanata, una de rosie si una de ceapa. Se repeta pana se termina toate legumele. Se taie usturoiul feliute si se presara deasupra. Se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu ulei de masline si se asaza crengutele de cimbru. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute pentru a se inmuia legumele dar sa nu se arda.
Rosiile cherry se spala si se taie in doua sau patru in functie de cat de mari sunt. Se taie usturoiul marunt, frunzele de busuioc se toaca, maslinele negre la fel. Se amesteca totul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se toarna ulei de masline si 2 lg de otet balsamic. Se amesteca bine se lasa deoparte.
Se ia o tigaie grill (eu am avut de fonta) si se pune pe foc sa se incinga. Se asaza carnea si se lasa cate 4-5 minute pe fiecare parte. La final se toarna putin vin alb si se stropeste carnea cu sosul din tigaie.
Pe o farfurie se asaza legumele din cuptor, bucata de pipet de curcan se taie in felii, se asaza langa legume iar alaturi salata de rosii.
Pofta buna sa aveti!
1
Pentru ca au fost mai multe legume, am mai umplut un vas.