A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert macarons cu ciocolata...

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Pentru inceput cernem faina de migdale si zaharul pudra (este cam migaloasa treaba asta, ne trebuie rabdare) si dam deoparte.     In bolul unui mixer adaugam albusul cu sarea si...Citeste continuarea

Pui in crusta de susan cu orez basmati

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Puiul : Spalati pieptul de pui, il stergeti cu un servetel. Il taiati in doua jumatati. Intr-un bol amestecati sare, piper, boia de ardei dulce, pudra de usturoi si condimentul pentru pui. Cu...Citeste continuarea

Chiftele de vinete

Postat de: katty in Mancaruri de post

Vinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut....Citeste continuarea

Supa cu oua

Postat de: katty in Supe

Curatam legumele, le spalam si le taiem bucati mai mari. Le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca. Adaugam foaia de dafin, piperul boabe, sare si grasimea de...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cascaval si cartofi...

Postat de: katty in Pui

Condimentam pulpele de pui cu condimente de pui dupa preferinta (sare, piper, rozmarin, usturoi, boia). Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi potrivite. Turnam uleiul intr-o tava....Citeste continuarea

Curry cu pui si naut

Postat de: oanapl in Pui

Pulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...Citeste continuarea

Desert fara coacere, cu crema de...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai preparam crema de lamaie in felul urmator: punem 400 ml lapte la fiert. Cele 4 galbenusuri de ou le  amestecam cu zaharul , cu faina si cu150 ml lapte si omogenizam bine pana devine...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu fructe de padure

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure. Intr-un...Citeste continuarea

Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu mere si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou...Citeste continuarea

Salata cu somon

Postat de: oanapl in Salate

Speli frunzele de salată, le scurgi bine de apă și le tai fâșii. Ardeiul îl tai felii scurte și subțiri, iar ridichile le tai în două și le feliezi. Dacă vrei,...Citeste continuarea

Supa crema de ardei copti si morcovi

Postat de: oanapl in Supe

Frigi ardeii și îi cureți de coajă. Tai carnea feliuțe mici și le pui la prăjit în 2 linguri de ulei de măsline. Le prăjești pe toate părțile și apoi le scoți pe o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și...Citeste continuarea

Paste cu legume, ton si mozzarella

Postat de: oanapl in Spaghete

Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După...Citeste continuarea

Aperitiv waffle cu cascaval si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Topești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând încontinuu.  Adaugi făina cernută cu...Citeste continuarea

Painea fermierului - cu nuca

Postat de: mihaelar63 in Piine

Apa calduta se amesteca cu zahar, drojdie si 100 gr faina. Lasati 15 minute lasati sa lucreze pana  maiaua creste ca o spuma.  Intre timp nucile se hidrateaza cu apa calda....Citeste continuarea

Steak de ton proaspat cu legume...

Postat de: mihaelar63 in Ton

Cum se prepara Steak de ton proaspat cu legume reteta pentru o masa delicioasa Bucata de ton se condimenteaza cu usturoi granulat, piper cu lamaie si se sareaza. Ungeti bucata de peste...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

    Curatati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt ....Citeste continuarea

Paine bruna cu hrisca

Postat de: mihaelar63 in Piine

Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta,  4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar. Eu tot acum pun si maiua de la...Citeste continuarea

Cod in sos de zacusca

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...Citeste continuarea

Pizza pe blat de paine

Postat de: Reli_B in Pizza

Spargem ouale intr-un bol larg. Se bat impreuna cu oregano, sare si piper. Se taie salamul, ceapa, ardeiul si cascavalul in cubulete. Se pun intr-un bol si se amesteca. Se trec feliile de...Citeste continuarea

Paste gratinate cu ton si mozzarella

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Puneti intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand, le fierbeti 8-10 minute. Dupa ce au fiert, le rasturnati intr-o sita. Cat timp...Citeste continuarea

Sos rosu usturoiat

Postat de: costi7hector in Sosuri

Se coc legumele, eu am ales sa le coc pe grătar dar le puteti coace fie la cuptor, fie pe aragaz in functie de posibilitatea fiecaruia. După ce s.au copt uniform, le punem într-un vas...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de bezea...

Postat de: katty in Prajituri

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu...Citeste continuarea

Rata la slow cooker Crock Pot

Postat de: katty in Slow Cooker

Intr-un ibric punem zeama de portocale si zaharul brun. Il punem la foc si amestecam continuu pana se topeste zaharul. Dam jos adaugam sare, piper, maghiranul si il lasam sa se raceasca. Rata...Citeste continuarea

Desert rulouri de post cu visine

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic,...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci pleurotus

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Pentru inceput curata legumele si spala-le. Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa. In apa punem legumele curatate si spalate. Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu baby carote

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Pentru inceput spala ceapa si toac-o marunt. Pune ulei ila incins intr-o cratita de 3l. Adauga ceapa tocata in uleiul incins si mesteca in cratita sa nu se arda ceapa. Desfa borcanul pune...Citeste continuarea

Ciorba de loboda rosie cu stevie,...

Postat de: Bunica in Ciorbe

Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt. Ia o oala de 4 l. in care pui 2l. apa si o pui pe flacara. Adauga radacinoasele,ceapa verde si lasa la fiert...Citeste continuarea

Aperitiv palmieri cu ciuperci

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Ciupercile curatate si spalate le pui la fiert pentru 20 minute. Le stingi focul,le scoti si le tai in bucati mici. Ceapa se...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu smantana,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Pentru inceput se scurg ciupercile din saramura si se clatesc cu apa. Se lasa sa se scurga intr-o sita. Se prepara un sos din smantana, ulei si mustar. Sarati. Condimentati...Citeste continuarea

Desert cornuri cu gem de prune

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Aluat: Am cernut 500 g faina intr-un castron, am adaugat si drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul , esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foaie de bezea...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foaie de bezea : Albusurile le-am dezghetat, am adaugat un praf de sare si apoi le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si...Citeste continuarea

Reteta de ciorba de stevie cu orez

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Preparare reteta de ciorba de stevie cu orez Mai intai am cules stevia, am taiat coditele, am lasat doar frunzele, am spalat bine, apoi le-am taiat marunt. Am curatat ceapa, morcovul si...Citeste continuarea

Peste sub plapuma

Postat de: Ksenya in Crap / Caras

 Pregatim coca mai intai. Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul. Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si...Citeste continuarea

Burger de post din fasole rosie

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Chiftelele de fasole: Scurgeti fasolea si o treceti pe sub un jet de apa. O rasturnati intr-o sita si o lasati sa se scurga bine. Ceapa verde o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati...Citeste continuarea

Mancare de ardei kapia copt cu masline

Postat de: katty in Mancaruri de post

Dezghetam  ardeiul kapia. Scoatem cotoarele cu seminte si il rupem fasii. Tocam marunt ceapa si o punem la calit intr-o craticioara in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul tocat...Citeste continuarea

Salata de vinete cu tahini si usturoi

Postat de: katty in Mancaruri de post

Vinetele congelate le lasam sa se dezghete, apoi le scurgem bine intr-o sita. Le tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla. Punem susanul intr-o tigaie uscata  pe care o punem la foc moic....Citeste continuarea

Ciorba putin picanta

Postat de: dantes in Ciorbe

Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele. Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand...Citeste continuarea

Dulceata de toporasi

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Cel mai migalos lucru este adunatul florilor. Dupa ce am adunata florile, fara codite, le-am trecut prin jet de apa de cateva ori, apoi le-am pus intr-un castron am presarat o lingura de zahar si...Citeste continuarea

Desert cu ciocolata, zmeura si caise

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile le-am scos din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma....Citeste continuarea

Desert prajitura Trufa

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când...Citeste continuarea

Pulpa porc la slow cooker Crock Pot

Postat de: mihaelar63 in Porc

Prepararea este extrem de simpla. Bucata de carne se condimenteaza cu condimentele date. Dupa aceasta se unge cu pasta de ardei si pasta de rosii si usturoiul dat prin presa....Citeste continuarea

Ciorba de stiuca II

Postat de: mihaelar63 in Peste

Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza. Morcovii si cartofii se taie cuburi. Pestele se spala bine si se tine in apa...Citeste continuarea

Vinete a la mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele . Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa . Ceapa si...Citeste continuarea

Fazan cu ciuperci si smantana

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Se pun la infierbantat 3 l apa  cu otetul  infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper . Cand da...Citeste continuarea

Salata cu mozzarella de buffalo si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Frunzele verzi se spala si se scurg de excesul de apa . Ardeiul iute verde se taie rondele . Amestecati frunzele cu rondele de ardei iute ,  otet de mere  si ulei de...Citeste continuarea

Paine cu faina integrala si mei

Postat de: mihaelar63 in Piine

Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semialba si lingurita cu zahar. Zaharul ajuta la grabirea procesului de...Citeste continuarea

Cod alb cu broccoli

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de cod alb se condimenteaza cu piper cu lamaie , pudra de usturoi si sare . Lasati pestele sa se  patrunda de gustul condimentelor . Brocolli se scufunda in apa...Citeste continuarea