Am primit de la cineva de la tara niste gutui galbene si parfumate care trebuiau musai transformate intr-un gem aromat. Si cum altfel decat la Crock Pot ca sa ramana gustul si mirosul inconfundabil al gutuilor.
Nu stiu exact cantitatea bruta de gutui, dar la final am ramas cu 2300 g gutui razalite.
Se spala bine gutuile de puf apoi se curata de coaja (grea munca):D. Se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari. Se pun in vasul aparatului slow cooker Crock Pot si se toarna zeama de lamaie. Se pune jumatate din cantitatea de zahar ( a fost cam plin vasul si amestecam greu), apa si se amesteca cu grija.
Se porneste aparatul pe programul High pentru 3 ore si jumatate. Cum mai scade din compozitie, se adauga si restul de zahar. Cam o data la o ora se mai amesteca in gem. Eventual se mai adauga zahar daca este nevoie.
La final, se pune gemul in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun la caldurica sub paturi.
Mai am o tura de gutui, pe acestea le voi aroma cu ceva, nu stiu inca exact cu ce, dar iese la Crock Pot un gem demential de bun si aromat.
Pofta buna!
1
Cantitatea de zahar depinde de gustul fiecaruia.