Am inaugurat vasul din ceramica Crock Pot pe care l-am castigat la concursul "Mandru mi-s Bucatatas". E o minune de oala, iar painea si mai minunata. Cred ca voi pune pe pauza masina de paine si voi face la aceasta oala ca prea buna iese. Multumesc Bucataras pentru minunatul vas! >:D<
Pentru inceput se curata cartofii, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se piseaza bine, obtinand astfel 400 g piure cartofi. Se lasa sa se raceasca bine.
Cei 200 ml apa se incalzesc usor, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca.
In bolul robotului se pune faina cernuta. Se adauga sarea, piureul de cartofi, uleiul de masline apoi maiaua. Se porneste robotul si se toarna putin cate putin din cei 150 ml apa usor calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga.
Se lasa sa se mixeze bine pana se obtine un aluat omogen, usor moale dar care nu se lipeste. Se lasa sa creasca timp de jumatate de ora.
Intre timp, vasul acoperit Crock Pot se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate vasul, se ia capacul si se pune aluatul. Se cresteaza deasupra cu un cutit bine ascutit, se acopera din no si se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se indeparteaza capacul si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta painea.
Pofta buna! Noi am servit calduta cu o salata de vinete.... yummi.