Desert negresa cu gem de gutui si branza

de oanapl in Prajituri, 2 Noi 2021 | 4744 vizualizari

 

Ce spuneți de o rețetă rapidă și delicioasă? Această prăjitură e foarte pufoasă și se topește în gură. O puteți pregăti cu orice fruct de sezon sau gem, oricând aveți poftă de ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat (30x17 cm):
  • 130g ciocolată neagră
  • 80g cafea fierbinte
  • 150g iaurt grecesc
  • 130g ulei
  • 3 ouă mari
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru crema:
  • 200g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 50g zahăr
  • 2 linguri făină
  • Esență de vanilie
  • 100g gem de gutui
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu gem de gutui si branza:

Pentru blat:

Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.

Pui într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și amesteci cu un tel, apoi  adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Tapetezi cu hârtie de copt tava (30x17 cm), apoi torni compoziția, păstrând 5 linguri din compoziție.

Pentru cremă, mixezi brânza cu oul, zahărul și esența de vanilie. Adaugi făina și omogenizezi.

Pui crema de brânză cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi adaugi gemul de gutui din loc în loc. Adaugi restul de aluat deasupra și marmorezi compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Transferi prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu gem de gutui si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

05.11.2021, 22:56

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

oanapl 1

05.11.2021, 22:56

Cu drag te servesc Rocsi! Chiar e delicioasă. Tare mult îmi place blatul ăsta: e pufos și se topește în gură!

Anett 1

28.11.2021, 22:27

Super reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Amandina