Gutuiul meu a fost smuls din radacina asta primavara, deci'' nema'' gutui, dar cine ma iubeste imi aduce de sa ma satur, ca poate ma plictiseam si nu stiam ce sa fac. Am zis sa incerc si varianta de dulceata la crock-pot. Aici nu-l mai laud atat pe domnul crock-pot, a iesit buna dulceata dar nu asa cumi imi place mie, culoarea a iesit prea inchisa, probabil timpul prea lung de gatire sa fie cauza, deci o sa raman la varianta clasica.La gust e foarte buna, doar ca eu am fixuri in ceea ce priveste prepararea dulcerii, raman pe clasic asa cum am invatat de la mamaia.
Am pus in vasul crock-pot-ului apa si zaharul , am setat functia higt si m-am apucat sa curat gutuile si sa le tai juliene.Am pus si gutuile si am lasat cca 3 ore pana ce a fost legat suficient siropul.Am pus dulceata in borcane sterilizate, am asezat peste borcane un prosop si le-am lasat sa se raceasca.