Desert cornuri cu dulceata de smochine

de Rahela Velicu in Prajituri, 4 Noi 2021 | 3574 vizualizari

 

Ce faci cand primesti un borcan cu dulceata delicioasa? Cornuri pufoase! :) 

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 100 g zahar,
  • 50 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • dulceata
  • seminte de susan,
  • faina cat cuprinde pentru un aluat moale si nelipicios (aprox. 500 g de faina )
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu dulceata de smochine:

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 50-60 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Se intind foi subtiri , se taie in triunghiuri si se pune dulceata. Se strang capetele si se ruleaza. Cornuletele nu trebuie sa fie foarte mari ca se umfla foarte mult.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se presara susan peste ele.

Se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]