A fost ziua mamei si Larissa tot voia sa fac un tort de morcovi, asa ca am gasit ocazia perfecta pentru asa ceva si bineinteles ca mi-a fost de ajutor aparatul Crock Pot.
Pt. blat:
Pt.insiropat:
Pt. crema:
Blatul: Intr-un bol se pun faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. Se sparg ouale si se pun peste faina.
Morcovul si ghimbirul se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se pun peste ingredientele uscate. Se mai adauga ananasul taiat in bucati mici, se toarna sucul de ananas si uleiul.
Se amesteca bine cu un tel, se adauga esenta de vanilie si nuca macinata si se omogenizeaza.
In vasul aparatului se pune hartie de copt apoi se toarna compozitia. Se niveleaza. Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se seteaza pe functia High pentru 2 ore. Cand este gata, se scoate blatul pe ungratar si se lasa la racit. Se taie in doua.
Siropul: Intr-un ibric se fierbe apa cu zaharul. La final se adauga coaja rasa de portoclae si se lasa la racit.
Crema: Se mixeaza bine mascarponele cu untul si zaharul pudra. Ananasul bucati se lasa bine la scurs.
Pe un platou se asaza blatul. Se insiropeaza, se unge cu o parte din crema si se asaza deasupra ananasul. Deasupra se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge peste tot cu crema. Se orneaza cu blat zdrobit sau cu orice altceva doriti.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!