Armillaria mellea sau popular ghebe cu inel, ghebe tomnatice, ghebe de miere,halimas sau simplu ghebe,sezonul lor din septembrie pana spre decembrie, ies imediat dupa ploaie, de unde si vorba ''au aparut ca ciupercile dupa ploaie''.Gradina mea este o minune, pana si ghebele cresc in ea, nu mai trebuie sa merg la padure sa le adun. De data asta am ales sa le gatesc la crock-pot si bine am facut, au iesit tare delicioase.
Mai intai am dat o tura prin gradina, dupa cateva zile ploioase si mi-am adunat niste frumuseti de ghebe, apoi le-am curatat la codite, le-am spalat bine de impuritati, le-am asezat in vasul crock-pot-lui, am presarat sare ,piper, am adaugat uleiul de masline si cateii de usturoi taiati feliute, am amestecat bine sa se omogenizeze ingredientele. Am asezat capacul peste vas, am setata functia higt si am lasat 2 ore . Am obtinut o delicioasa salata de ghebe. Eu ca haplea, ca-mi plac mult ghebele, am mancat asa fierbinte, de nu ma mai opream. Se poate adauga si un strop de otet, sa nu ni se faca rau, daca sunteti haplea ca mine. Se pastreaza foarte bine in borcan la frigider.