Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 29 Oct 2021 | 4060 vizualizari

 

Am pregatit pentru weekend acest desert aromat si delicios care efectiv se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg de zahar
  • 2 lg ulei
  • 3 lg faina alba
  • 2 lg migdale macinate
  • 1 lgt praf de copt

Pt.crema:

  • 250 g ricotta
  • 2 lg zahar pudra
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 70 g frisca lichida
  • 4 piscoturi
  • cafea indulcita
  • 3 tablete de ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana devine o spuma densa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu miscari usoare. Se adauga faina, migdalele macinate si praful de copt. Se amesteca de jos in sus pana la incorporare integrala. 

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 13-15 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se scoate din cuptor, se asaza cu fata in jos peste o alta foaie de copt si se ruleaza strans. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca.

Crema: Ciocolata se pune pe foc mic impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a topit, se lasa sa se raceasca. Jumatae din cantitate se pastreaza.

Ricotta se mixeaza cu zaharul pudra apoi se adauga cate o lingura din restul de ciocolata si se mixeaza dupa fiecare.

Se desface blatul, se indeparteaza cu grija hartia pe care s-a copt si se stropeste cu cafeaua indulcita. Se unge toata suprafata cu crema ricotta. Piscoturile se insiropeaza cu cafeaua si se asaza pe margine, pe lungimea ruladei. Se ruleaza cat mai strans. Se lasa deoparte.

Restul de ciocolata se mixeaza cu 50 ml frisca apoi se unge pe deasupra toata rulada.

Intr-o punga se pun cele 3 tablete de ciocolata alba si se da la cuptorul cu microunde pentru a se topi. Se taie punga la varf si se traseaza dungi peste rulada. se da la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza cu un cutit ud sau incalzit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui ricotta cu mascarpone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise