Am pregatit pentru weekend acest desert aromat si delicios care efectiv se topeste in gura.
Pt. blat:
Pt.crema:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana devine o spuma densa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu miscari usoare. Se adauga faina, migdalele macinate si praful de copt. Se amesteca de jos in sus pana la incorporare integrala.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 13-15 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Se scoate din cuptor, se asaza cu fata in jos peste o alta foaie de copt si se ruleaza strans. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca.
Crema: Ciocolata se pune pe foc mic impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a topit, se lasa sa se raceasca. Jumatae din cantitate se pastreaza.
Ricotta se mixeaza cu zaharul pudra apoi se adauga cate o lingura din restul de ciocolata si se mixeaza dupa fiecare.
Se desface blatul, se indeparteaza cu grija hartia pe care s-a copt si se stropeste cu cafeaua indulcita. Se unge toata suprafata cu crema ricotta. Piscoturile se insiropeaza cu cafeaua si se asaza pe margine, pe lungimea ruladei. Se ruleaza cat mai strans. Se lasa deoparte.
Restul de ciocolata se mixeaza cu 50 ml frisca apoi se unge pe deasupra toata rulada.
Intr-o punga se pun cele 3 tablete de ciocolata alba si se da la cuptorul cu microunde pentru a se topi. Se taie punga la varf si se traseaza dungi peste rulada. se da la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza cu un cutit ud sau incalzit.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui ricotta cu mascarpone.