Daca tineti post sau vreti doar o masa sanatoasa si plina de proteine, aceasta reteta poate fi o optiune.
Trecem rapid ciupercile aflate intr-o sita printr-un jet de apa rece si le scurgem. Taiem ciupercile in sferturi dupa ce le-am taiat putin din codite.
Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline. Adaugam usturoiul si creanguta de rozmarin. Cand usturoiul si-a eliberat aroma, adaugam ciupercile.
Stoarcem zeama de lamaie si acoperim cu un capac. Lasam ciupercile la foc pana se inmoaie si s-a scurs toata zeama, iar ele s-au rumenit usor. Daca este nevoie mai picuram putina apa.
Cand aproape sunt gata, adaugam sare si piper dupa gust. Punem quinoa intr-un vas, acoperita cu apa rece pentru jumatate de ora, apoi o scurgem. O punem la foc intr-o oala acoperita cu un capac,impreuna cu 300 ml apa si amestecul de legume pentru 10 minute sau pana apa este absorbita. Oprim focul si o mai lasam cateva minute acoperita. Amestecam ciupercile racite cu quinoa si patrunjelul verde.