Ce spuneți de un chec rapid și delicios? Eu am pus 4 mere rase în compoziție și a fost un pic prea dens aluatul, motiv pentru care vă recomand să puneți doar 2 mere rase.
Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna.
Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi iaurtul, scorțișoara și apoi făina cernută cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă sau o lingură de lemn.
La sfârși adaugi nucile și merele și omogenizezi.
Torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereți.
Pentru decor tai feliuțe subțiri de măr și le așezi pe lungime, pe mijlocul checului.
Dai checul la copt pentru 45-50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.
Când este copt și trece testul cu scobitoarea, îl scoți din tavă , îl lași să se răcorească și îl servești.