A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de sfecla coapta cu branza...

Postat de: katty in Salate

Spalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in...Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati sau...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...Citeste continuarea

Crap cu ardei si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Bucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin  pasta ardei cu telina , ardei iute...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde, ciuperci si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.  Legumele...Citeste continuarea

Osanza pentru aluat foitaj

Postat de: Constelatialeu in Porc

In primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor,...Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor.  Adaugam intr-un vas termorezistent carnea,...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele congelate se dezgheata la temperatura camerei. Daca este nevoie , tocati vinetele mai marunt Ceapa alba se toaca marunt . Ardeiul iute  rosu  se taie...Citeste continuarea

Mancare de conopida, la tigaie

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți.  Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se...Citeste continuarea

Cartofi ca frantuzesti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji...Citeste continuarea

Snitele pufoase cu usturoi

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele .   Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat .   In acelasi timp le...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa fasolei si o punem din nou la...Citeste continuarea

Fasole rosie cu ardei kapia in sos...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Intr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si...Citeste continuarea

Desert Tiramisu clasic

Postat de: eumimi in Torturi

Mai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru...Citeste continuarea

Desert negresa cu halva, de post

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...Citeste continuarea

Desert la pahar cu cocos si mango

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...Citeste continuarea

Piept de pui crocant

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai maruntim fulgii de porumb. Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia. Feliem pieptul de...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor, in vasul...

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele....Citeste continuarea

Tigaie rapida cu chiftelute

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat...Citeste continuarea

Desert macarons cu ganache de...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender...Citeste continuarea

Reteta de rulouri cu dovleac si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină...Citeste continuarea

Reteta Ton la gratar, un deliciu...

Postat de: oanapl in Ton

Cum se prepara Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald: Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si migdale

Postat de: cristina1985 in Prajituri

    Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale ...Citeste continuarea

Conopida cu carne de pui, gratinate...

Postat de: oanapl in Pui

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...Citeste continuarea

Desert negresa cu ciocolata si ricotta

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea

Tocanita de curcan cu ardei kapia

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste...Citeste continuarea

Desert globuri (bombe) de ciocolata...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bolisor de ceramica puneti niste ciocolata la topit.  Eu am totpit-o la microunde, cate 20 de secunde, pana a devenit fluida. Daca nu aveti o ciocolata prea fluida, trebuie sa stiti...Citeste continuarea

Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.  Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele, adaugam cartofii si-i...Citeste continuarea

Salata Coleslaw

Postat de: Criss in Salate

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie solzisori. Morcovii curatati si ei, se dau pe razatoarea mare. Coditele de ceapa verde se taie fin. (Puteti adauga si patrunjel, eu am preferat...Citeste continuarea

Salata cu file de somon salbatic

Postat de: mihaelar63 in Salate

Castravetii se curata si se taie rondele . Ceapa rosie se taie pestisori . Ardeiul se curata de seminte si se feliaza . Salata verde bine spalata se  rupe cu mana...Citeste continuarea

Muschiulet gatit la slow cooker...

Postat de: UrsanMihaela in Slow Cooker

     Am pus intr –un castron zeama de lamaie, uleiul, condimentele, usturoiul si sarea .      Am amestecat bine si am pus si cele doua bucati de...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu naut

Postat de: katty in Mancaruri de post

Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras cubulete si ceapa fin. Intr-o cratita punem la calit legumele in uleiul incins. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam fasolea verde, apoi acoperim cu apa...Citeste continuarea

Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .  Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .  Morcovii se curata si se...Citeste continuarea

Lapte de cocos

Postat de: katty in Bauturi

Alegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista  lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai...Citeste continuarea

Supa turceasca de iaurt si menta...

Postat de: Anett in Supe

Spalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume. Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu bacon,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Intai se taie cartofii, prazul si gogosarul marunt. Intr-un bol se amesteca uleiul cu iaurt  si mustar . Se sareaza si se pipareaza acest amestec si se omogenizeaza...Citeste continuarea

Paste italienesti cu bacon si feta

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Pastele se fierb in apa cu sare , respectand timpii indicati pe ambalaj . Se scurg pastele intr-o strecuratoare si se limpezesc cu apa rece ca sa ramana al a dente ....Citeste continuarea

Aperitiv spirale cu branza si sunca

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Foietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte...Citeste continuarea

Ciorba de naut si fasole verde, cu...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Costita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut. Morcovul se curata si se taie rotund . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Fasolea verde se...Citeste continuarea

Tocanita din piept de pui, cu rosii...

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Legumele se curata si se maruntesc . Sotati legumele in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt .   Puneti boia si...Citeste continuarea

Supa de broccoli cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Morcovul se taie bastonase mai scurte . De aceiasi marime se taie si ardeiul . Ceapa se toaca marunt . Aceste legume se soteaza usor in...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte...Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de: eumimi in Dulciuri

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza de telina

Postat de: katty in Salate

Telina curatata si spalata, o taiem in  bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se...Citeste continuarea

Macrou copt, cu cartofi natur si...

Postat de: katty in Peste

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...Citeste continuarea

Chiftele coapte de pui cu legume

Postat de: katty in Pui

  Tocam carnea de pui. Curatam morcovul si dovlecelul si le radem pe razatoarea mare. Amestecam pieptul de pui cu morcovul, zucchini, ouale, pesmetul, mararul si patrunjelul tocat fin,...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este  fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub...Citeste continuarea

Desert bilute Zserbo

Postat de: Criss in Dulciuri

Macinam biscuitii si nucile. Eu le-am pus in chopper dar biscuitii nu s-au facut atat de fini precum as fi vrut. Am adaugat zaharul pudra si doua linguri gem de caise. Poate e nevoie de inca o...Citeste continuarea

Conopida gratinata, cu parjoale de pui

Postat de: trifadalia in Pui

Conopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]