Îți doreșți o masă savuroasă și autentică? Încântă-ți papilele gustative cu cele mai crocante și delicioase crochete de pește, servite alături de cartofi prăjiți aurii și crocanți.
Dacă vrei să prepari și tu Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți, ai nevoie de următoarele ingrediente: file pește, făină, bere, maioneză, muștar, ceapă, castravete murat.
Cum se prepara Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți:
Pregătește întâi sosul. Toacă mărunt castravetele murat și ceapa roșie.
Amestecă maioneza cu o linguriță de muștar, adaugă castravetele și ceapa, puțin mărar tocat mărunt și zeama de lămâie verde. Condimentează cu sare și piper. Amestecă bine până obții un sos omogen.
Feliază subțire cartofii cu ajutorul unei râzători, condimentează-i cu sare, apoi prăjește-i în baie de ulei încins, într-o tigaie. Scoate-i pe un platou cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei și să rămână crocanți.
Condimentează făina cu sare și piper. Adaugă bere și amestecă obții o compoziție omogenă. Adaugă puțin praf de copt și încorporează.
Porționează peștele în bucăți potrivite. Trece fiecare bucată de peste prin făină, apoi prin compoziția cu bere. Prăjește peștele pe ambele părți, în ulei încins, până capătă o crustă frumoasă și rumenă. Scoate-l apoi pe o farfurie cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei.
Fish and chips sunt gata pentru a fi savurate alături de sosul tartar rece.
Încearcă și rețeta de Fish fingers, un alt aperitiv gustos sau rețeta de Chiftele de pește.
Îți recomandăm și rețeta de Crochete de pește.
Poftă bună!