Cum faci Unt de casa - Reteta simpla si rapida? Atat de simplu incat nu vei mai cumpara niciodata din comert. In plus, il poti aromatiza dupa gust, fie cu ierburi si condimente spicy, fie cu arome pentru prajituri. Astfel, poti folosi untul de casa la orice iti doresti sa prepari.
Pentru a face Unt de casa - Reteta simpla si rapida, ai nevoie de doar doua ingrediente: smantana si un praf de sare.
Cum se prepara Unt de casa - Reteta simpla si rapida:
Asigura-te ca smantana este rece. Pastreaz-o in frigider pana in momentul utilizarii.
Toarna smantana rece intr-un bol mare si incepe sa o bati folosind un mixer la viteza medie. Poti folosi si un blender, dar asigura-te ca nu umpli prea mult vasul pentru a evita stropirea.
Continua sa bati smantana pana cand incepe sa se separe. Initial, vei obtine frisca, dar continuand sa bati, grasimea si zerul se vor separa. Acest proces dureaza aproximativ 10 minute.
Cand observi ca smantana s-a separat in grasime si zer, opreste mixerul.
Strecoara amestecul printr-o strecuratoare sau tifon pentru a separa zerul de grasimea solida.
Clateste bine untul sub apa rece, framantandu-l usor cu mainile sau cu o spatula pentru a elimina cat mai mult zer posibil. Aceasta ajuta la prelungirea duratei de viata a untului.
Dupa ce ai eliminat cat mai mult zer, modeleaza untul in forma dorita si adauga un praf de sare, daca doresti unt sarat.
Poti folosi o lingura de lemn sau o spatula pentru a presa si modela untul intr-un bloc compact.
Pune untul intr-un recipient curat si etans si pastreaza-l la frigider. Poti sa-l folosesti in termen de 7-9 zile.
Poti prepara cu untul facut in casa niste Fursecuri cu nuca delicioase si fragede sau poti incerca sa faci un delicios Sos caramel.
Iti recomandam si reteta de Salam de biscuiti cu ciocolata.
1
Pentru un plus de aroma, poti adauga diverse ierburi proaspete, usturoi sau condimente in timpul modelarii untului.
2
Zerul obtinut poate fi folosit la prepararea clatitelor, painii sau altor retete care necesita lichid.
3
Daca vrei sa reziste mai mult, adauga sare mai multa pentru a actiona ca si conservant.