Churros reteta traditionala spaniola

de bucatarasa in Dulciuri, 25 Iun 2024 | 1790 vizualizari

 

Churros reteta traditionala spaniola sunt un desert traditional spaniol, apreciat pentru textura lor crocanta la exterior si moale in interior. Aceste delicioase bastonase de aluat prajit sunt deseori servite cu zahar pudra si scortisoara, insotite de o sosiera cu ciocolata fierbinte in care sunt inmuiate inainte de a fi savurate. Originare din Spania si Portugalia, churros au devenit populare in intreaga lume, fiind iubite pentru simplitatea si savoarea lor. Fie ca sunt consumate la micul dejun, ca o gustare de dupa-amiaza sau ca un desert decadent, churros aduc intotdeauna un strop de bucurie si confort. Perfecte pentru a fi impartite cu familia si prietenii, aceste delicii crocante sunt usor de preparat acasa, oferind o experienta culinara autentica si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Churros reteta traditionala spaniola
  • 250 ml apa
  • 120 g unt
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 140 g faina
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra si scortisoara pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros reteta traditionala spaniola:

Cum se prepara Churros reteta traditionala spaniola

  1. Prepararea aluatului:

    1. Intr-o cratita, pune apa, untul, zaharul si praful de sare. Aduce la fierbere.
    2. Cand amestecul incepe sa fiarba, ia cratita de pe foc si adauga toata faina dintr-o data. Amesteca rapid cu o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de pe peretii cratitei si formeaza o bila.
    3. Lasa aluatul sa se raceasca timp de cateva minute.
    4. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Aluatul trebuie sa fie neted si omogen.
  2. Prajirea churros-urilor:

    1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-o friteuza pana ajunge la 175-180 de grade Celsius.
    2. Pune aluatul intr-un posh cu varf in forma de stea.
    3. Stoarce bastonase de aluat direct in uleiul fierbinte, taindu-le la lungimea dorita cu o foarfeca sau un cutit.
    4. Prajeste churros-urile pana devin aurii si crocante, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
    5. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
  3. Decorarea churros-urilor:

    1. Amesteca zaharul pudra cu scortisoara intr-un bol.
    2. Tavaleste churros-urile calde prin amestecul de zahar si scortisoara pana sunt acoperite uniform.
  4. Servirea:

    1. Serveste churros-urile calde, alaturi de sos de ciocolata fierbinte pentru inmuiat. Recomandam si gogosi cu lingura sau gogosi rasucite

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros reteta traditionala spaniola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu visine