Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2024 | 1254 vizualizari

 

Au apărut verdețurile, printre care și loboda și cum am primit de la țară o cantitate mai mare, m-am gândit că după ce fac un borș cu multă lobodă, să fac și o plăcintă bună, care nu necesită mult timp de preparare.
Au rezultat 8 plăcinte mari.
Daca vrei sa prepari si tu aceasta Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa, iata care sunt ingredientele de care ai nevoie: faina, drojdie, loboda, telemea vaci, marar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa
  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 20 grame de drojdie prosapătă
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 200 ml de apă caldă
  • 20-25 ml de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 325 grame de lobodă roșie
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200 grame de telemea de vaci, răzuită fin
  • 2 legături de mărar
  • sare extrafină (dacă mai trebuie)
  • 1 vârf de cuțit de piper negru
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit plăcintele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa:

Cum se prepara Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

Se face un aluat de post din: făină, drojdie, sare, zahăr tos, apă caldă și la urmă, ulei, pentru ca să se desprindă de mâini și să se lege bine. Totodată, uleiul va da aluatului un gust mai bun.

Se lasă aluatul la dospit timp de cel puțin 30 de minute și între timp se pregătește umplutura. Se alege, se spală, se zvântă și se taie loboda. La fel se procedează cu mărarul.

Se pune loboda tăiată într-o tigaie în care s-au turnat inițial 2-3 linguri de ulei și se dă la foc mic. Când loboda scade puțin și se înmoaie, se adaugă telemeaua răzuită fin și la urmă, condimente (sare, dacă mai este nevoie, în funcție de cât de sărată este telemeaua) și piper. La urmă, când se ia tigaia de pe foc se adaugă mărarul tăiat mărunt, se amestecă și se lasă umplutura să se răcorească puțin.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă puțin cu 1-2 linguri de făină, apoi se împarte în 8 bucăți destul de mari, astfel încât într-o tigaie să încapă, la prăjit, câte două plăcinte.

Din fiecare bucată de aluat se întinde o foaie cam de 6-7 mm grosime, pe o jumătate din ea se pune umplutura într-un strat de 1 cm grosime și apoi cealaltă jumătate de aluat se răsfrânge peste umplutură și se sigilează. 

Plăcintele astfel formate se rumenesc în tigaie, după ce uleiul s-a încins.

Incearca si reteta de Placinte foioase cu telemea la cuptor, o bunatate sau varianta de Placinte cu branza dulce.

TIPS-URI

1

Plăcintele nu sunt de post, așa că cine vrea, poate îmbogăți aluatul cu ou, de exemplu, dar mie mi s-a părut mai simplu să fac un astfel de aluat.

2

Loboda nu trebuie tăiată foarte mărunt, pentru că oricum se va înmuia în tigaie, la foc mic.

3

Umplutura trebuie lăsată să se răcorească puțin, înainte de a o întinde pe aluat.

4

Uleiul din tigaie trebuie încins în prealabil, înainte de a prăji plăcintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

RODIMUR 1

28.06.2024, 14:11

Mulțumesc frumos, Ksenya! Și mie îmi place tare mult mărarul, uneori în combinație cu brânzeturi...

Rocsi 1

13.07.2024, 19:53

Ce fain se vede umplutura, zici ca sunt cu visine! Dar sigur au fost bune!

RODIMUR 1

14.07.2024, 23:37

Mulțumesc, Rocsi! Da, au avut un gust aparte, mai ales cu adaosul de telemea...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rapid din aluat de foetaj