Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

de Bucataras in Mancaruri de legume, 2 Iul 2024 | 1748 vizualizari

 

Andra Mihail ne îndeamnă să savurăm un ghiveci de legume sănătos și delicios, plin de vitamine și arome naturale. O rețetă ușoară, perfectă pentru orice masă.
Pentru acest Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post, ai nevoie de ingredientele următoare: cartof, morcov, ceapă, roșie, dovlecel, vânătă, mărar.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post
  • 1 cartof
  • 1 roșie
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • mărar verde
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 50 ml sos de roșii
  • boia dulce
  • 250 -300 ml apă
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post:

Cum se prepara Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post:

Pune o cratiță mare pe foc, adaugă ulei de floare soarelui. 

Curăță și taie cuburi potrivite legumele.

Pune ceapa la rumenit, apoi adaugă cartoful tăiat, morcovul tăiat rondele, roșia cuburi. Condimentează legumele cu sare și piper.

Adaugă un pahar cu apă peste legume și lasă la fiert. 

Taie cuburi vânăta și dovlecelul și pune-le la rumenit în ulei, în altă tigaie. Condimentează cu sare. După ce s-au rumenit bine, scoate legumele pe o farfurie cu hârtie de masă.

Când legumele din cratiță sunt aproape fierte, adaugă puțin suc de roșii. După ce sosul a dat în fiert, adaugă boiaua dulce și mai lasă puțin să scadă zeama.

Adaugă și cuburile de vânătă și dovlecel, mărar proaspăt tocat mărunt și mai lasă câteva minute pe foc.

Ghiveciul de legume miroase senzațional și are un gust excelent.

Încearcă și rețeta de Ghiveci de toamna sau rețeta de Ghiveci călugăresc de vinete.

Îți recomandăm și rețeta de Ghiveci cu pui la oală de lut, o mâncare foarte savuroasă.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naut cu ciuperci brune si sos de rosii