Teroristul cel mare este fan ratatouille. Nu ca ar fi vreun fan legume, dar i-a placut mult filmul si de atunci imi cere mereu sa ii fac ratatouille. Astazi, am profitat de legumele proaspete de vara si am pregatit o portie.
Pentru acest Ratatouille - Reteta gustoasa cu legume de vara, sunt necesare cateva ingrediente: vanata, rosii ceapa, usturoi si mozzarella.
Cum se prepara Ratatouille - Reteta gustoasa cu legume de vara:
Ideal ar fi ca legumele sa fie potrivite ca marime, sa obtineti felii de acelasi diametru.
Legumele se curata, se spala si se feliaza subtire. Se condimenteaza cu sare si piper.
Usturoiul se curata si se preseaza ca sa isi elibereze aroma, apoi se toaca marunt.
Intr-o tava termorezistenta, se pune putin ulei de floarea soarelui. Se asaza legumele, alternand feliile de vanata, rosie si ceapa.
Daca vreti, puteti pune si dovlecei sau alte legume.
Se adauga 1-2 lg de ulei, apoi se presara usturoiul tocat peste legume.
Tava se pune in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, timp de 25-30 minute. Ideal este sa fie bine patrunse si rumenite.
Spre final, se scoate tava, se presara mozzarella si se mai pune in cuptor cateva minute ca sa se gratineze frumos mozzarella.
Se garniseste cu patrunjel verde tocat marunt si cu usturoi tocat marunt.
Este o bunatate de mancare, simpla si usor de facut.
Incearca si reteta de Ratatouille la cuptor, o mancare tare gustoasa sau reteta de Ratatouille cu legume, ideala pentru zilele de post.
Iti recomandam si reteta de Ghiveci de legume, o mancare savuroasa de vara.