Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios cunoscut pentru textura sa moale si culoarea rosie vibranta, complementata de o glazura cremoasa de branza.
Cum se prepara Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios
Prepararea blaturilor:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge doua tavi rotunde de 23 cm cu unt si tapeteaza-le cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, cerne faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si cacao. Amesteca bine toate ingredientele uscate.
Intr-un alt bol, combina uleiul, laptele batut, ouale, otetul, extractul de vanilie si colorantul alimentar rosu. Amesteca bine pana la omogenizare.
Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, mixand la viteza medie pana cand obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in mod egal intre cele doua tavi pregatite.
Coace blaturile in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusa in centrul blatului trebuie sa iasa curata).
Lasa blaturile sa se raceasca in tavi pentru 10 minute, apoi scoate-le pe un gratar pentru a se raci complet.
Prepararea cremei de branza:
Intr-un bol mare, bate crema de branza si untul cu un mixer la viteza medie pana devin cremoase si omogene.
Adauga extractul de vanilie si zaharul pudra treptat, mixand continuu pana cand obtii o crema pufoasa si bine omogenizata.
Asamblarea prajiturii:
Daca blaturile au o suprafata inegala, taie-le putin pentru a le nivela.
Pune un blat pe un platou de servire si intinde un strat generos de crema de branza deasupra.
Asaza cel de-al doilea blat peste crema de branza si intinde restul cremei pe suprafata si marginile prajiturii.
Decoreaza dupa preferinta, fie cu firimituri de blat rosu (daca ai taiat blaturile pentru nivelare) sau cu alte elemente decorative.
Servirea:
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin o ora inainte de a o servi, pentru a permite cremei sa se intareasca putin.
Taie prajitura in felii si serveste-o rece alaturi de un ice frappe sau un ice tea . Recomandam si tort Catifea Rosie