Mancarea de mazare este printre preferatele mele, inca din copilarie. Bunica mea adauga o lingurita de zahar la mancare, ii dadea un gust tare bun.
Pentru aceasta Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa, ai nevoie de cateva ingrediente: mazare verde, ceapa, morcov, pui, bulion si marar.
Cum se prepara Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa:
Curata pulpele de eventualele impuritati si condimenteaza-le cu sare si piper.
Curata ceapa si morcovul. Taie marunt ceapa si rade fin morcovul.
Pune la incins ulei de floarea soarelui, adauga ceapa si morcovul si lasa la foc mic sa se caleasca incet, sa iasa dulceata din legume. Condimenteaza cu sare si piper si, daca e cazul, adauga cate 2-3 lg apa sa iasa si mai bine.
Adauga pulpele de pui si rumeneste-le la foc iute, pe ambele parti.
Adauga mazarea si lasa cateva minute, apoi pune apa, bulionul si mararul tocat marunt si lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este gatita bine.
Serveste mancarea de mazare cu Castraveti murati. Este o bunatate!
Iti recomandam sa incerci si reteta de Supa crema de mazare sau varianta de Mancare de mazare de post.