Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

de bucatarasa in Dulciuri, 15 Iun 2024 | 2913 vizualizari

 

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa este un desert clasic, iubit pentru textura sa moale si gustul intens de ciocolata. Acest dulce delicios reuseste sa imbine perfect dulceata bogata a ciocolatei cu o consistenta pufoasa si aerata, creand o experienta gustativa de neuitat. Originara din bucataria americana, negresa a fost rapid adoptata si adaptata in diverse culturi culinare, fiecare adaugandu-si propria amprenta asupra retetei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa
  • Ingrediente pentru negresa:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa:

Cum se prepara Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Prepararea compozitiei pentru negresa:
    Preincalzeste cuptorul la 180°C.
    Intr-un bol mare, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa.
    Adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.
    Intr-un alt bol, amesteca faina cu cacao, praful de copt si un praf de sare.
    Incorporeaza amestecul de ingrediente uscate in compozitia de unt, alternand cu laptele. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine pana la omogenizare.
    Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiune recomandata: 20x30 cm) si niveleaza suprafata.

Coacerea:
    Coace negresa in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii trebuie sa iasa curata).
    Lasa negresa sa se raceasca complet in tava.

Prepararea glazurii:
    Intr-un vas, incalzeste smantana pentru frisca pana aproape de punctul de fierbere (fara sa fiarba).
    Adauga ciocolata rupta in bucati mici si lasa sa stea cateva minute, apoi amesteca pana cand ciocolata este complet topita si amestecul este omogen.
    Adauga untul si amesteca pana cand se incorporeaza complet si glazura devine lucioasa.

Glazurarea negresei:
    Toarna glazura de ciocolata peste negresa racita si niveleaza cu o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma.
    Lasa glazura sa se intareasca la temperatura camerei sau pune negresa la frigider pentru a grabi procesul.

Servirea:
    Taie negresa in patrate si serveste-o alaturi de o cana de lapte sau cafea. Recomandam si tort Joffre sau negresa cu Oreo

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort delicios cu banane si ciocolata