A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pastrav prajit in unt

Postat de: Constelatialeu in Pastrav

Fuguta-n piata la pescuit din  acvariul Pastravariei din Valea Doftanei, ales pastravii, n-am vrut sa-i kilareasca fata de la magazin, i-am kilarit eu acasa ( stiu sunt cam sadica ) si m-am...Citeste continuarea

Ciorba de crap

Postat de: stefy_a in Crap / Caras

Se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza. Bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in...Citeste continuarea

Salata de ton cu fasole rosie si...

Postat de: merisor67 in Salate

Scurgem boabele de fasole roșie din conservă și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem bucățile de gogoșari, dar păstrăm sosul pentru a-l folosi la dressing. Tocăm gogoșarii în...Citeste continuarea

Mancare chinezeasca

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul.  Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai...Citeste continuarea

Salata cu sunca de pui

Postat de: mihaelar63 in Salate

Frunzele de salata se spala. Curatati, spalati si feliati morcovul si telina. Sunca de puise taie marunt si se condimenteaza cu chilli, cimbrisor si oregano. Se pune in...Citeste continuarea

Friptura de berbecut cu varza acra...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu pui si ardei...

Postat de: Oana in Pui

Pune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand. Intre...Citeste continuarea

Paste cu bacon si mozzarella

Postat de: momo121 in Penne

     Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, calim ceapa taiata marunt si condimentam cu piri piri (optional) timp de 1 minut. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam baconul si...Citeste continuarea

Somon la grill cu condimente si...

Postat de: merisor67 in Somon

Preparăm mai întâi marinada în care va sta somonul la rece timp de 2 ore. Curățăm usturoiul, îl pisăm cu puțină sare și îl frecăm cu ulei de măsline, ca...Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de: Bucataras in Peste

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila....Citeste continuarea

Salata arcobaleno cu ton

Postat de: amalia01 in Paste

Fierbi pastele in apa clocotita si sarata pentru 20 de minute, dupa care le strecori si le lasi sa se scurga bine de apa, in sita. Intre timp pregatesti restul ingredientelor: feliezi maslinele si...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor umplut cu ierburi...

Postat de: merisor67 in Pastrav

Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul...Citeste continuarea

Desert tort cu trandafiri si spice

Postat de: ancutsa in Torturi

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă,...Citeste continuarea

Placinta rulata, cu spanac si cartofi

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită, și zahărul. Se...Citeste continuarea

Legume mexicane cu snitel de soia...

Postat de: PopaAngela in Mancaruri de post

Se pune uleiul la incins, apoi se pune ceapa taiata solzisori ca sa se caleasca putin, amestecam, apoi punem  legumele congelate in tigaia cu  ceapa calita, apoi punem si apa, sare,...Citeste continuarea

Salata cu ton

Postat de: cristina1985 in Salate

Frunzele de salata se spala bine si se storc, in palma. Apoi se rup in bucatele si se asaza pe o farfurie. Se taie telemeaua, cubulete ,iar rosiile in jumatati. Se pun peste salata, legumele,...Citeste continuarea

Mancare de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa mai mare, morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari. Într-o cratiță cu...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Tocanita piperata cu carne de porc

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala carnea si se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita se pune untura la topit. Dupa ce s-a incins, se adauga carnea si se amesteca pana devine alba peste tot. Se lasa pe foc mic si...Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Se curata legumele si se spala. Se taie morcovul in bucati mai mici, la fel si pastarnacul iar ceapa se lasa intreaga, doar crestata. Se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand sunt pe jumatate...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu verdeturi de...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu...Citeste continuarea

Cosulete cu carne

Postat de: antici_gabytza in Pui

Intr-un bol punem untura, grisul, sarea si untul topit si mixam. Dupa adaugam laptele si oul si mixam din nou.Treptat incoporam faina si framantam pana iese un aluat nelipicios si usor de modelat....Citeste continuarea

Desert tort de vis

Postat de: SweetAngel in Torturi

Incepem cu prepararea cremei de vanilie pentru a avea timp sa se raceasca. 5 galbenusuri le mixam cu zaharul pana se albesc, adaugam amidonul si mixam pana la incorporare completa. Laptele il...Citeste continuarea

Salata Somn usor

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Salata o speli și o rupi bucăți. Ridichile le speli și le tai felii. Procedezi la fel și cu maslinele, brânza, nucile și roșiile cherry. Amesteci totul, adaugi uleiul și zeama...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 28/20 cm tapetata cu hartie de copt. In bolul robotului am pus faina cernuta, zaharul, cacaua, praful de copt, ciocolata maruntita, sarea si zaharul...Citeste continuarea

Desert budinca de gris, cu gem de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă grisul cu: zahărul, coaja de lime, vanilia și se adaugă apa rece. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția....Citeste continuarea

Placinta frageda cu branza si marar

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

In bolul unui robot de bucatarie se pun faina, untul taiat cubulete si sarea. Se porneste robotul si dupa cateva secunde avem un aluat nisipos. Se adauga restul ingredientelor, se porneste robotul...Citeste continuarea

Foietaj cu ciuperci si masline...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Cum se prepara Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii...Citeste continuarea

Desert prajitura cu afine si crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, galbenusurile le mixati cu zaharul brut. Adaugati uleiul, laptele si vanilia, amestecati. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un...Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui invelite...

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pieptul de pui se spala, se bate putin cu ciocanul si se da cu sare si cu condimente. Se asaza doua felii de bacon pe un tocator, se pune o felie...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu salam

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se decongeleaza aluatul de foitaj. Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Daca salamul este prea sarat, nu...Citeste continuarea

Desert negresa de post

Postat de: abetina in Prajituri

Se pun intr-un vas apa minerala, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.    Se puneintr-un vas faina de grau, praful de copt, bicarbontatul de...Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, crema de...

Postat de: privatelaura in Torturi

Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....Citeste continuarea

Desert tort rapid din biscuiti

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Acest tort de biscuiti e gata in 2 timpi si 3 miscari :)) Se topeste ciocolata in smantana lichida, pe baie de aburi preferabil. Se omogenizeaza bine, se ia de pe baia de aburi si se lasa...Citeste continuarea

Desert melcisori de post, cu halva

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, feta si...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

  Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa...Citeste continuarea

DOVLECEL UMPLUT CU CIUPERCI DE POST

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Taiem dovleceii in doua, pe lungime. Ii scobim cu o lingurita si ii condimentam cu putina sare si piper. Calim intr-o tigaie ciupercile, ceapa, usturoiul, gogosarul, 50 g miez de...Citeste continuarea

Bors de fasole, cu urzici, legume...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cum se prepara Bors de fasole, cu urzici, legume si leustean Fasolea se alege, se spală în câteva ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte....Citeste continuarea

Tocanita de cartofi

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau...Citeste continuarea

Reteta Pilaf cu urzici, reteta...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

 Cum se prepara Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului: Într-un vas potrivit, punem apă la fiert, cu puțină sare. Curățăm...Citeste continuarea

Aripioare picante la cuptor

Postat de: mitinita in Pui

Se preincalzeste cuptorul. Aripioarele de pui se amesteca cu uleiul, boiaua de ardei dulce si iute si sarea. Se pun intr-o tava de cuptor antiaderenta si se da la cuptor la 180 de grade C....Citeste continuarea

Taitei cu legume si sos de stridii

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Varza, ceapa, ardeiul si morcovul se taie in bucati de marime egala. Se soteaza legumele...Citeste continuarea

Rulouri pizza

Postat de: mitinita in Pizza

Aluatul de foietaj se lasa la decongelat. Cuptorul se preincalzeste. Se desface si se aplica pe toata suprafata lui pasta de tomate. Se unge cu pasta de tomate, se presara oregano, sare...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu ceapa verde...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală bine cartofii, se fierb ”în coajă” și când sunt gata, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcorească. Între timp, se curăță, se spală...Citeste continuarea

Somon la cuptor pe pat de legume

Postat de: cristeena20 in Somon

Eu am pregatit 2 fileuri de peste si, dupa ce le-am spalat, le-am sters bine cu un servetel absorbant. Am condimentat pe ambele parti cu sare si piper alb si le-am stropit cu lamaie. Intre timp...Citeste continuarea

Peste robalo cu scoici in tigaie

Postat de: cristeena20 in Peste

Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie. Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in...Citeste continuarea

Chiftele de post

Postat de: MutuFlorian in Mancaruri de post

Se curata cartofii de coaja, se spala si se dau prin razatoare. Cartofii rasi se pun intr-o strecuratoare mare sa se scurga de apa si apasam usor pe ei cu palma deschisa. Eu am o strecuratoare cu...Citeste continuarea

Linguini cu sos si pui

Postat de: Constelatialeu in Paste

Intr-o oala punem 2 l apa cu sare si lasam sa clocoteasca, apoi punem pastele linguini la fiert. Separat taiem puiul cubulete mici, punem la incins tigaia wok, adaugam untul si-l lasam sa se...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos picant

Postat de: cristeena20 in Porc

Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de...Citeste continuarea

Friptura de porc cu garnitura de orez

Postat de: antici_gabytza in Porc

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare, piper, rozmarin si condimentele pentru friptura. Ungem o tava cu ulei si asezam carnea condimentata. Intr-o tigaie adaugam ceapa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]