Uneori am chef sa pregatesc ceva, insa de multe ori vreau ceva rapid si cu ingredientele pe care le am in casa. De aceasta data, am pregatit un pandispan cu afine, foaarte usor de facut si chiar distractiv!
Eu am folosit afine pentru ca asta aveam in casa, insa puteti folosi orice alt fruct doriti. Mentionez ca nu a iesit dulce compozitia, ci numai bine. Daca vreti sa fie mai dulce, adaugati mai mult zahar.
Folosind un mixer, bate ouale impreuna cu zaharul si un varf de cutit de sare pana cand acestea isi tripleaza volumul (aproximativ 10 minute). Adauga si esenta de vanilie si amesteca bine
Adauga in compozitie faina cernuta in prealabil, adaugand cate o lingura pe rand si amestecand bine dupa fiecare
Toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata in prealabil cu faina.
Aseaza afinele dupa bunul plac
Se lasa la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de aproximativ 30 de minute (pana cand este frumos rumenit, auriu).
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la temperat. Se pudreaza cu zahar vanilat sau dupa dorinta.
1
Ouale sa fie la temperatura camerei
2
Compozitia sa treaca testul degetelor: ia putin mix intre degete - daca nu simti particule de zahar, totul este in regula. In caz contrar, mai mixeaza!
3
Poti folosi orice alt fruct in loc de afine