In weekend eu si baietii mei ne-am distrat pregatind aceasta tarta cu prune de vara si nuci, sub indrumarea chefului casei, bineinteles.
A iesit un desert gustos si aspectuos, tocmai bun de ademenit copiii mofturosi cu ea.
”Meniu copii”
Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul. Se opresc cateva prune si pentru decor.
Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se fierb la foc mediu, pentru a se mai reduce siropul. Apoi se lasa la racit.
Intre timp se pregateste aluatul.
Cu ajutorul mixerului cu bratele pentru aluat, se amesteca faina cu galbenusul de ou, un praf de sare si zaharul. Se toarna treptat apa, atat cat sa se formeze un aluat mai ferm, usor nisipos si nelipicios.
Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 20-30 de minute.
Cand pasta de prune s-a racit, o amestecam cu pesmetul de biscuiti.
Intindem aluatul in forma de tarta unsa cu putin unt, dar oprim putin aluat si pentru decor.
Forma noastra de tarta are dimensiunile 13/35 cm si are baza detasabila.
Intindem peste aluat compozitia de prune.
Aluatul oprit il intindem pe masa infainata si decupam din el forme cu zambete, folosind decupatoare speciale.
Asezam formele cu zambete deasupra compozitiei de prune, iar sub ele asezam felii de prune.
Coacem tarta cu prune si nuci pentru 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
O lasam sa se tempereze, o pudram cu zahar si o decupam in asa fel incat fiecare portie sa contina o forma de aluat cu zambet.
1
Pesmetul de biscuiti poate fi inlocuit cu gris sau amidon de porumb.