Mai intai se incinge bine o tigaie. Se adauga arahidele si sare. Se tin circa 3 minute pe foc, pana se rumenesc, amestecand continuu. Se dau deoparte.
Intr-o tava se asaza rosiile care se stropesc cu ulei de masline si un pic de sare. Se da tava la cuptorul preincins la 180 grade C, pana se innmoaie rosiile.
Se curata si se toaca castravetii. Se curata si se piseaza usturoiul.
In vasul robotului se pun castravetii si se mixeaza 2-3 minute. Se adauga avocado curatat si usturoiul pisat si se mixeaza iar 2-3 minute. Se pune si iaurtul si se mixeaza pana devine o crema. Se asezoneaza cu sare, piper, busuioc, menta dupa gust. Optional se adauga si varf de lingurita de flori de levantica. Se decojesc rosiile. Se pune in boluri cu 1 lingurita de arahide coapte. Se serveste alaturi de rosiile coapte.
Pofta buna!