Briose cu banane

de abetina in Mancare copii, 15 Iul 2019 | 2649 vizualizari

 

meniu copii

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru briose:
  • 200 gr.faina de grau,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingurita bacarbonat de sodiu,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • 130 gr.unt cu grasime 80%,
  • 2 linguri nuci macinate,
  • 3 oua,
  • 2 banane,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 125 gr.stafide brune,
  • 50 ml.whiskey.
  • Ingrediente pentru ornare:
  • 100 gr.ciocolata alba,
  • 1 lingura apa,
  • 17 jumatati de miez de nuca.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane:

  Mod de preparare pentru briose:
   Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic.
   Se toarna untul cu zaharul topit intr-un vas,se adauga ouale si se mixeaza la viteza mare cu mixerul pana se otine o pasta densa.
   Intr-un vas se pune faina de grau,praful de copt,bicarbonatul de sodiu,sarea si se omogenizeaza.
   Intr-un vas se pun bananele si se paseaza cu o furculita.
   Intr-o craticioara se pun stafidele,se adauga whisky-ul si se fierb la foc foarte mic pana cand dispare whiskey-ul,apoi se opreste focul.
   Peste compozitia de unt,zahar si oua se adauga bananele pasate,stafidele,nuca macinata,esenta de vanilie si se mixeaza la prima viteza a mixerului,apoi se adauga compozitia de faina,putin cate putin continuand mixarea la aceiasi viteza,adica la prima viteza,pana cand sunt toate incorporate.
   Se pun in tavile de briose,forme pentru briose si se umplu cu compozitie,cam 80% din volumul formelor.
   Se dau tavile la cuptorul incalzit deja,pentru circa 40 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare,daca nu se ia aluat pe scobitoare este semn ca sunt gata facute si se pot scoate din cuptor,se lasa pe aragaz pana la racorire,asa nu se vor lasa.
  Mod de preparare pentru ornare:
    Se toaca ciocolata,se pune intr-un vas de ceramica,se adauga o lingura de apa si se topeste la cuptorul cu microunde,Se lasa cam doua minute dar este bine sa mai verificam,cand incepe sa se topeasca,se scoate vasul,se amesteca cu o paleta mereu pana  devine omogena.Se ia cu o lingura si se pune peste briose,se pun si jumatati de miez de nuca.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor