Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paste in sos picant
Postat de: RODIMUR in PasteMai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Se spală roșiile, se taie...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nuci si cacao,...
Postat de: sufletista in DulciuriCernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia....Citeste continuarea
Desert tort Pink
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat cu branza...
Postat de: momo121 in DulciuriMixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa. Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu suc de...
Postat de: lucy2002 in PrajituriIntr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...Citeste continuarea
Crema de spanac cu cascaval afumat
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeSpanacul se spala, se scurge de excesul de apa. Curatati , spalati si taiati marunt ceapa verde . Intr-o tigaie Wok incapatoare se pune la sotat usor ceapa verde ....Citeste continuarea
Desert foietaj cu mere
Postat de: mihaelar63 in DulciuriStafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac . Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde . Merele se spala si se curata de seminte...Citeste continuarea
Desert rulada de biscuiti cu unt de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriRulada de biscuiti: Intr-o cratita rupeti ciocolata bucatele. Adaugati uleiul de cocos, laptele de soia, zaharul si karobul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati...Citeste continuarea
Chiftelute marinate, cu cartofi natur
Postat de: RODIMUR in Mancaruri cu carneCarnea se spală, se scurge de apă, se curăță de pielițe și se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, până ce se înmoaie,...Citeste continuarea
Varza acra cu urechi de porc la cuptor
Postat de: autodiag in PorcSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se spala si se taie bucati mari. Varza se spala si se toaca, pastrand 3-4 frunze mari. Intr-o tava unsa cu ulei se pune jumatate din...Citeste continuarea
Ciorba de stevie, reteta sanatoasa...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez, legume si...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se...Citeste continuarea
Ciorba rapida de varza cu iaurt
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeVarza verde se taie fideluta . Curatati si spalati legumele . Ceapa verde se taie rondele , telina se feliaza , ardeiul rosu se marunteste . Sotati ceapa si ardeiul in...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor
Postat de: dantes in PastravSe curata si se spala pestele, apoi se sterge de apa cu un servetel absorbant si ungem bine cu ulei pesti si ii umplem cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si cateii de usturoi. Ii asezam in...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si unt...
Postat de: amalia01 in DulciuriÎntr-un bol torni mixul de muffins, adaugi ouăle, laptele și uleiul și mixezi 2-3 minute, la viteză mică, până când obții un aluat lucios. Adaugi untul de arahide și...Citeste continuarea
Placinta cu carne si mozzarella
Postat de: Constelatialeu in PorcNe pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat). Am folosit o tava de...Citeste continuarea
Ciuperci brune cu sos de vin
Postat de: panacris in Mancaruri de postCiupercile curăţate se taie grosier. Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic. Apoi se...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata la...
Postat de: diaconta in MulticookingPregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm. Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu mere, un...
Postat de: momo121 in PrajituriIata cum se prepara Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute. ...Citeste continuarea
Pui in stil mediteranean
Postat de: simona72 in PuiCarnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele. Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se...Citeste continuarea
Aperitiv mini tarte cu crema de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata neagra
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Cernem faina cu cacaua, praful...Citeste continuarea
Mancarica de vinete cu rosii
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de postCeapa curatata si tocata marunt se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie in bucatele potrivite si se adauga peste ceapa calita. Adaugam sare, piper...Citeste continuarea
Stufat de pui la Multicooker-ul...
Postat de: privatelaura in MulticookingMai intai se prepara marinada. Carnea se transeaza in portii mici, se asaza intr-un vas. Se presara ulei, sare, patrunjel tocat marunt si zeama de la o lamaie. Se amesteca sa se imbrace...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de capsuni si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza. Cernem...Citeste continuarea
Rulada de vita cu fistic la...
Postat de: timea in VitaCarnea o taiem de-a lungul in doua si pe rand fiecare bucata, o batem usor cu ciocanul de batut carne, punand folie alimentara peste carne. Ceapa tocata marunt o amestecam cu pasta...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de cafea si...
Postat de: sufletista in DulciuriBlat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si migdale
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare, fulgi de migdale; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, amestecam pana ce se omogenizeaza. Mixam albusurile cu...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu smantana si...
Postat de: Oana in MulticookingPune carnea in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga 2 l de apa. Inchide capacul si valva de aburi si seteaza programul Meat/Stew pentru 30 de...Citeste continuarea
Desert pasca cu ciocolata la slow...
Postat de: Oana in Slow CookerMixeaza albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea. Amesteca intr-un alt bol branza de vaci cu smantana, galbenusurile,...Citeste continuarea
Desert cozonac cu halva sau rahat
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol larg se cerne faina. Se face o gropita in mijloc, iar pe margine se pune sarea. Se incalzesc 100 ml apa. Drojdia se zdrobeste si se pune in gropita, se adauga 1 lgt zahar si se toarna...Citeste continuarea
Cotlete de berbecut cu cartofi la...
Postat de: Bucataras in OaieAdauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de...Citeste continuarea
Maioneza preparata altfel decat in...
Postat de: merisor67 in Pt salatePunem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu ciuperci
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă....Citeste continuarea
Desert chec cu banane si ciocolata
Postat de: cristina1985 in PrajituriUntul se amesteca cu zaharul, cam 3 minute cu mixerul, se adauga pe rand ouale, piureul de banane (se zdrobesc cu furculita)-cam 250 g. Apoi se amesteca cu o lingura, faina in...Citeste continuarea
Paine cu faina si malai
Postat de: lucy2002 in PiineIntr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa si cu zahar) lasam sa se...Citeste continuarea
Placinte basarabene (foioase) de...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se pregătește umplutura. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți (sau aproape fierți) se strecoară de apă și se lasă la...Citeste continuarea
Mamaliguta cu busuioc si parmezan...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriEste bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu afumatura de...
Postat de: AdrianUdrea in MulticookingCuratam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute,...Citeste continuarea
Desert tort de post Excelent
Postat de: RODIMUR in TorturiSe fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...Citeste continuarea
Pizza cu spanac si sos Alfredo
Postat de: mirela0911 in PizzaBlatul: Pentru aluat m-am folosit de masina de paine cu programul pentru pizza. In caz contrar, din ingredientele enumerate se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu branza si spanac
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura....Citeste continuarea
Aperitiv briose cu legume si sunca...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSeparăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata alba si...
Postat de: Constelatialeu in TorturiPrima data ne apucam de jeleu. Intr-o cratita de inox punem zmeura impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc sa clocoteasca 4-5 min, apoi pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Trecem prin sita...Citeste continuarea
Lasagna duo - pui si vita
Postat de: Constelatialeu in LasagnaAm folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci, cu ardei copti
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postArdeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se...Citeste continuarea
Desert negresa ciocolatoasa cu budinca
Postat de: Meea in PrajituriAmestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele. Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile....Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu banane
Postat de: Meea in PrajituriAmestecăm oul, zahărul, apa și amidonul. Punem amestecul pe baie de aburi. După ce compoziția s-a îngroșat ca o budincă o lăsăm la răcit. Mixăm frișca lichidă. La acest pas...Citeste continuarea
Smoothie cu pomelo, kiwi, mandarine...
Postat de: mady90 in Love SmoothiesFructele se curata si se taie cuburi. Se pun in cana de blender si se blendeaza. Se adauga aromele si laptele si se mai omogenizeaza putin. Se dilueaza dupa placul fiecaruia. Se bea cu inghitituri...Citeste continuarea