A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paste in sos picant

Postat de: RODIMUR in Paste

Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Se spală roșiile, se taie...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuci si cacao,...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia....Citeste continuarea

Desert tort Pink

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza...

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa.       Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de...

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...Citeste continuarea

Crema de spanac cu cascaval afumat

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Spanacul se spala, se scurge de excesul de apa. Curatati , spalati si taiati marunt ceapa verde . Intr-o tigaie Wok incapatoare se pune la sotat usor  ceapa verde ....Citeste continuarea

Desert foietaj cu mere

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac . Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde . Merele se spala si se curata de seminte...Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti cu unt de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Rulada de biscuiti: Intr-o cratita rupeti ciocolata bucatele. Adaugati uleiul de cocos, laptele de soia, zaharul si karobul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati...Citeste continuarea

Chiftelute marinate, cu cartofi natur

Postat de: RODIMUR in Mancaruri cu carne

Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de pielițe și se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, până ce se înmoaie,...Citeste continuarea

Varza acra cu urechi de porc la cuptor

Postat de: autodiag in Porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se spala si se taie bucati mari. Varza se spala si se toaca, pastrand 3-4 frunze mari. Intr-o tava unsa cu ulei se pune jumatate din...Citeste continuarea

Ciorba de stevie, reteta sanatoasa...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez, legume si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de post

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se...Citeste continuarea

Ciorba rapida de varza cu iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Varza verde se taie fideluta . Curatati si spalati legumele . Ceapa verde se taie rondele , telina se feliaza , ardeiul rosu se marunteste . Sotati ceapa si ardeiul in...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor

Postat de: dantes in Pastrav

Se curata si se spala pestele, apoi se sterge de apa cu un servetel absorbant si ungem bine cu ulei pesti si ii umplem cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si cateii de usturoi. Ii asezam in...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si unt...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Într-un bol torni mixul de muffins, adaugi ouăle, laptele și uleiul și mixezi 2-3 minute, la viteză mică, până când obții un aluat lucios. Adaugi untul de arahide și...Citeste continuarea

Placinta cu carne si mozzarella

Postat de: Constelatialeu in Porc

Ne pregatim ingredientele, ceapa verde o taiem marunt, radem cartoful pe razatoarea mica, mozzarella o taiem cubulete mici (oprim cateva feliute subtiri pentru decorat). Am folosit o tava de...Citeste continuarea

Ciuperci brune cu sos de vin

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ciupercile curăţate se taie grosier. Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic. Apoi se...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la...

Postat de: diaconta in Multicooking

 Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm. Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu mere, un...

Postat de: momo121 in Prajituri

Iata cum se prepara Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute.      ...Citeste continuarea

Pui in stil mediteranean

Postat de: simona72 in Pui

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele. Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte cu crema de...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata neagra

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Cernem faina cu cacaua, praful...Citeste continuarea

Mancarica de vinete cu rosii

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de post

Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie in bucatele potrivite si se adauga peste ceapa calita. Adaugam sare, piper...Citeste continuarea

Stufat de pui la Multicooker-ul...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Mai intai se prepara marinada. Carnea se transeaza in portii mici, se asaza intr-un vas. Se presara ulei, sare, patrunjel tocat marunt si zeama de la o lamaie. Se amesteca sa se imbrace...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de capsuni si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza. Cernem...Citeste continuarea

Rulada de vita cu fistic la...

Postat de: timea in Vita

Carnea o taiem de-a lungul in doua si pe rand fiecare bucata, o batem usor cu ciocanul de batut carne, punand folie alimentara peste carne. Ceapa tocata marunt o amestecam cu pasta...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de cafea si...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si migdale

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare, fulgi de migdale; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, amestecam pana ce se omogenizeaza. Mixam albusurile cu...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu smantana si...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune carnea in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga 2 l de apa. Inchide capacul si valva de aburi si seteaza programul Meat/Stew pentru 30 de...Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea. Amesteca intr-un alt bol branza de vaci cu smantana, galbenusurile,...Citeste continuarea

Desert cozonac cu halva sau rahat

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol larg se cerne faina. Se face o gropita in mijloc, iar pe margine se pune sarea. Se incalzesc 100 ml apa. Drojdia se zdrobeste si se pune in gropita, se adauga 1 lgt zahar si se toarna...Citeste continuarea

Cotlete de berbecut cu cartofi la...

Postat de: Bucataras in Oaie

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de...Citeste continuarea

Maioneza preparata altfel decat in...

Postat de: merisor67 in Pt salate

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, cu ciuperci

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă....Citeste continuarea

Desert chec cu banane si ciocolata

Postat de: cristina1985 in Prajituri

     Untul se amesteca cu zaharul, cam 3 minute cu mixerul, se adauga pe rand ouale, piureul de banane (se zdrobesc cu furculita)-cam 250 g. Apoi se amesteca cu o lingura, faina in...Citeste continuarea

Paine cu faina si malai

Postat de: lucy2002 in Piine

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se...Citeste continuarea

Placinte basarabene (foioase) de...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se pregătește umplutura. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți (sau aproape fierți) se strecoară de apă și se lasă la...Citeste continuarea

Mamaliguta cu busuioc si parmezan...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu afumatura de...

Postat de: AdrianUdrea in Multicooking

Curatam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute,...Citeste continuarea

Desert tort de post Excelent

Postat de: RODIMUR in Torturi

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...Citeste continuarea

Pizza cu spanac si sos Alfredo

Postat de: mirela0911 in Pizza

Blatul: Pentru aluat m-am folosit de masina de paine cu programul pentru pizza. In caz contrar, din ingredientele enumerate se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza si spanac

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura....Citeste continuarea

Aperitiv briose cu legume si sunca...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Prima data ne apucam de jeleu. Intr-o cratita de inox punem zmeura impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc sa clocoteasca 4-5 min, apoi pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Trecem prin sita...Citeste continuarea

Lasagna duo - pui si vita

Postat de: Constelatialeu in Lasagna

Am folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se...Citeste continuarea

Desert negresa ciocolatoasa cu budinca

Postat de: Meea in Prajituri

  Amestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele. Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile....Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu banane

Postat de: Meea in Prajituri

Amestecăm oul, zahărul, apa și amidonul. Punem amestecul pe baie de aburi. După ce compoziția s-a îngroșat ca o budincă o lăsăm la răcit. Mixăm frișca lichidă. La acest pas...Citeste continuarea

Smoothie cu pomelo, kiwi, mandarine...

Postat de: mady90 in Love Smoothies

Fructele se curata si se taie cuburi. Se pun in cana de blender si se blendeaza. Se adauga aromele si laptele si se mai omogenizeaza putin. Se dilueaza dupa placul fiecaruia. Se bea cu inghitituri...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]