Gem de corcoduse

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 8 Sep 2019 | 2320 vizualizari

 

Am adus de la țară corcodușe și m-am hotărât să le fac gem. Au o aromă undeva între caise și prune vinete. Nu au fost foarte coapte, iar gemul a ieșit dulce-acrișor, însă folosit ca sos pentru fripturi este excelent. Deja l-am testat cu pui și ne-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg corcodușe (fără sâmburi),
  • 400 g zahăr,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse:

 

Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor.

Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

Se pun la fiert, la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, veți observa că s-a îngroșat și a scăzut la jumătate. Se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, va prinde un luciu de oglindă și are o culoare foarte frumoasă. Se toarnă în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: aprox 30 min

Se obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/gem-de-corcoduse.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

09.09.2019, 19:18

Daniela

Rocsi 1

09.09.2019, 19:54

Este tare bun! A facut si soacra-mea si mi-a trimis!

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:32

Rocsi, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui