Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Sep 2019 | 1555 vizualizari

 

Ciocolata de casă a avut succes în familia mea, așa că am pregătit niște variațiuni, între care aceste batoane cu un strat alb, un strat negru cu cafea, plus miez de fistic.

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul negru:
  • 130 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 26 g cacao 20 % grăsime Dr. Oetker,
  • 60 g îndulcitor pudră,
  • 40 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • O linguriță cafea măcinată,
  • Pentru stratul alb:
  • 130 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 60 g îndulcitor pudră,
  • 40 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • 1 linguriță esență de vanilie,
  • Pentru miez:
  • 40 g fistic nesărat, măcinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic:

 

Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin.

 Pentru stratul negru:  se amestecă laptele praf cu cacaoa și cafeaua măcinată, cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron.

Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.

Separat, se pun la fiert apa cu îndulcitor pudră, lăsând să fiarbă aprox 1 minut, apoi se adaugă untul. Se dă focul mic, amestecând des și se mai lasă să fiarbă maxim un minut, apoi se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.

Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă de silicon (este bună pentru că este antiaderentă). Se presară fisticul măcinat și se presează ușor.

Se lasă deoparte, iar acum se prepară stratul alb:  se fierb maxim un minut apa cu îndulcitorul pudră, se încorporază untul și esența de vanilie, apoi și laptele praf, omogenizând. Nu fierbeți mult, pentru a nu ieși fărâmicios. Se dă de pe foc și se întinde peste stratul de fistic.

Se învelește în folie alimentară, se lasă câteva minute pe masă, la răcorit, apoi se dă la frigider până la servire.

 

Când se scoate din formă, se întoarce, iar partea neagră vine deasupra.

Se porționează în batoane. Eu am obținut 6 batoane de câte 100 g.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 6 min

Porții: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/batoane-de-ciocolata-cu-miez-de-fistic.html

TIPS-URI

1

Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să aveți pregătite dinainte și măsurate toate ingredientele și să aveți la îndemână toate ustensilele. Ciocolata se solidifică repede. Alt sfat este să nu o fierbeți prea mult, pentru că devine fărâmicioasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din caramele Sugus