Ciorba de cartofi

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Sep 2019 | 4159 vizualizari

 

 Mi-am dorit o ciorbita de cartofi din aceia buna . Pe la noi prin Ardeal chiar daca nu ai carne la masa -pui o felie doua de slaninuta si ai rezolvat gustul si aroma ,, fericirii stomacului "" . Adica vreau sa va spun ca slaninuta noastra afumata este un bun potentiator de gust :D

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii mari coapte
  • 100 gr slaninuta afumata feliata
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei ungureasca
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi:

  1. Spalati si curatati legumele .
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Ardeii se taie tot  marunt .
  3. Radacinoasele se toaca cubulete .
  4. Cartofii se tai e cuburi .
  5. Se Pune la calit ceapa si ardeii .
  6. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune la prajit si slaninuta si radacinoasele .
  7. Cand aceasta incepe sa se inmoaie si sa elibereze grasime , puneti boia si amestecati .
  8. Turnati deasupra 2 litrii de apa .
  9. Pentru rapiditatea pregatirii eu infierbant apa la fierbator .
  10. Sarati si lasati 10 minute la fiert .
  11. Dupa aceasta adugati cartofii , rosiile tocate marunt .
  12. Eu pun cartofii la fiert  in doua transe .
  13. Cei pusi mai repede se vor zdrobi mai tare si vor forma consistenta ciorbei .
  14. Cam dupa un clocot pun si a doua parte de cartofi .
  15. La sfarsit se pune ardeiul iute taiat rondele si mararul verde, patrunjelul tocate marunt .
  16. Gustati ciorba si sarati daca mai este nevoi e.
  17. Serviti ciorba de cartofi insotita de ceapa rosie sau verde si ardei iuti .

                                         Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Pentru rapiditatea pregatirii eu infierbant apa la fierbator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi dreasa cu smantana si ou