Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

de lucy2002 in Supe/Ciorbe, 19 Sep 2019 | 7082 vizualizari

 

O ciobita super buna care inlocuieste cu succes ciorba de burta, ba chiar mai buna dupa parerea mea. Cei care ati incercat-o stiti despre ce vorbesc, iar pentru ceilalti care inca nu ati gustat din acesta ciorba va recomand sa incercati si nu veti regreta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 1 ardei capia rosu, verde
  • gogosari in otet
  • 3 galbenusuri
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • apa calda
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus:

Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri.

Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa care le amestecam cu smantana.

Ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o tigaie cu ulei se se amesteca pana se inmoaie un pic si le adaugam in oala cu ciupercile fierte. Mai adaugam ardeiul rosu, verede de care aveti voi, taiat julien si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce sunt fierte legumele adugam gogosarul murat in otet taiat julien, lasam sa fiarba 5-7 minute. Peste galbenusurile amestecate cu smantana se pune ciorba ferbinte cu polonicul in fir subtire si se amesteca energic pana cand temperatura la amestecul de ou este egala cu cea din ciorba dupa care se toarna in oala cu ciorba si se amesteca, potrivim de gust cu sare, piper, otet (otet din gogosari) si lasam sa dea in clocot. Oprim focul si adaugam usturoiul pisat.

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

la completarea ciorbei vom folosi doar apa calda

2

usturoiul se pune intodeauna la sfarsit dupa ce am oprit focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciuperci