O ciobita super buna care inlocuieste cu succes ciorba de burta, ba chiar mai buna dupa parerea mea. Cei care ati incercat-o stiti despre ce vorbesc, iar pentru ceilalti care inca nu ati gustat din acesta ciorba va recomand sa incercati si nu veti regreta.
Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri.
Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa care le amestecam cu smantana.
Ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o tigaie cu ulei se se amesteca pana se inmoaie un pic si le adaugam in oala cu ciupercile fierte. Mai adaugam ardeiul rosu, verede de care aveti voi, taiat julien si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce sunt fierte legumele adugam gogosarul murat in otet taiat julien, lasam sa fiarba 5-7 minute. Peste galbenusurile amestecate cu smantana se pune ciorba ferbinte cu polonicul in fir subtire si se amesteca energic pana cand temperatura la amestecul de ou este egala cu cea din ciorba dupa care se toarna in oala cu ciorba si se amesteca, potrivim de gust cu sare, piper, otet (otet din gogosari) si lasam sa dea in clocot. Oprim focul si adaugam usturoiul pisat.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Pofta buna!
1
la completarea ciorbei vom folosi doar apa calda
2
usturoiul se pune intodeauna la sfarsit dupa ce am oprit focul