A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Lasagna cu carne de porc si ciuperci

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se curăță ciupercile, se spală...Citeste continuarea

Piept de rata cu mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece si apoi se tamponeaza cu servet de hartie sa fie absorbita umiditatea. Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti....Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu varza rosie

Postat de: Bucataras in Porc

Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul. Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia.  Spala...Citeste continuarea

Desert cornulete cu dulceata de gutui

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Din ingredientele pentru cornulete, se framanta un aluat (din aluatul framantat pentru placinta de mere a ramas un guguloi) care se intinde pe masa infainata. Se taie in niste patrate, pe care se...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si scortisoara

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Incepem cu merele, pe care le dam pe razatoarea mare, dupa ce le-am spalat. Adaugam zaharul, zaharul vanilat, romul si scortisoara si amestecam. Lasam deoparte sa lase putin sirop. Faina o...Citeste continuarea

Ciorba de praz, cu legume si paste

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Aperitiv cu legume si piept de pui

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când...Citeste continuarea

Desert la pahar cu crema caramel

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat....Citeste continuarea

Peste la tigaie, cu garnitura de...

Postat de: ancutsa in Peste

  Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un...Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe - Bucuria...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Merele le speli și le dai prin razatoarea mare, apoi le călești intr-o lingură de ulei. Adaugi 3 lg de zahăr, 1 lgț de scorțișoară și grisul, apoi omogenizezi. Prunele le speli și le...Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati. Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit....Citeste continuarea

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si afine

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, adaugam 3 linguri de zahar si miscam tava pentru a se lipi zaharul de peretii tavii, asezam jumatatile de prune si afinile. Separam albusurile de...Citeste continuarea

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute) Fulgi de porumb i-am maruntit la...Citeste continuarea

Pui crispy, cu piure cremos de cartofi

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm. Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper,...Citeste continuarea

Aperitiv cu ton

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se scurge bine conserva de ulei. Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari. Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta. Se adauga cascavalul si tonul...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Amestecăm bine laptele cu ouăle. Punem făina și omogenizăm cu ajutorul unui tel.Punem toate celelalte ingrediente (condimentele și cele două tipuri de sosuri).Spălăm și tăiem pieptul de...Citeste continuarea

Vinete si dovlecei umpluti in sos...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri cu carne

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...Citeste continuarea

Desert crema de ciocolata, la pahar

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte. Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se...Citeste continuarea

Mamaliga cu branza, carnati si oua...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la...Citeste continuarea

Orez cu ardei si rosii la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece 30 minute. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se pune uleiul si legumele tocate....Citeste continuarea

Macrou pane in malai

Postat de: MotanLaOale in Peste

Macroul se curata si se spala bine. Eu am taiat si capetele. Se presara pe toate partile si in interior sare si se lasa la frigider 30 minute sa intre sarea.   Faina si malaiul se pun...Citeste continuarea

Desert briose cu crema de branza si...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare...Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de: Bucataras in Supe

Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele. Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de...Citeste continuarea

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Postat de: merisor67 in Muraturi

Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat. Se spală bine ardeii  și se toacă în...Citeste continuarea

Snitel crocant din pulpe de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele de pui se curata, se spala foarte bine si se usuca. Pulpele de pui se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.   Se pun unele peste altele...Citeste continuarea

Scrob de oua cu ficat de porc

Postat de: MotanLaOale in Ficat

Bucatile de ficat prajit se taie cuburi potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc putin bucatile de ficat, intorcand pe toate partile. Cand sunt rumenite pe toate partile, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale. Adaugati zaharul si le mixati bine. Spalati lamaile, dati coaja pe razatoarea mica, apoi le stoarceti zeama. Peste oua puneti zeama de...Citeste continuarea

Supa de zarzavat, cu perisoare din...

Postat de: RODIMUR in Supe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și...Citeste continuarea

Ketchup de casa dulce-picant

Postat de: merisor67 in Bulion

Trebuie să specific că ingredientele au fost cântărite după ce au fost curățate, pentru că am vrut să am proporția de 1:1 între roșii și ardei. Trecem roșiile, tocate...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu prune

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza de vaci...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Visinile se pun la decongelat intr-o strecuratoare. Intr-un castron se amesteca cu mixerul ingredientele pentru prima compozitie. In alt castron se amesteca ingredientele pentru a doua...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu de toate

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare, adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, adaugam casul dat pe razatoare, maslinele, gogosarul si ardeiul capia, preparatele taiate cubulete,...Citeste continuarea

Hummus

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Nautul trebuie pus la hidratat in apa rece cu o seara inainte sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert. Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece sau se foloseste naut la cutie....Citeste continuarea

Piept de pui cu crusta de cipsuri

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pieptul se curata, se spala foarte bine si se taie fasii potrivite. Se pun in marinada, se amesteca bine, se acopera si se tin la frigider o ora. Intr-o farfurie se pun 100g faina. In...Citeste continuarea

Mancare de vinete bulgareasca la...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Vinetele se taie cuburi potrivite cu coaja cu tot. Rosiile se taie cuburi. Rosiile cherry se spala si se lasa intregi. Usturoiul se curata si se zdrobeste. In vasul slow cookerului...Citeste continuarea

Bors de vara

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura. Se pun intr-o oala si se calesc 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea

Prajitura cu mure, crema de iaurt...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam...Citeste continuarea

Desert savarina uriasa din pesmet,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Albușurile se mixează cu un praf de sare și cînd încep să crească în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile și la urmă, fără a opri mixarea,...Citeste continuarea

Castraveti murati, in saramura cu otet

Postat de: vasimur in Muraturi

Pregătirea ingredientelor și așezarea lor în borcane. Înainte de toate spălăm bine și sterilizăm atât borcanele cât și capacele. Alegem castraveți cornichon...Citeste continuarea

Desert trufe de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Ciocolata se topeste intr-un vas, pe baie de aburi. Se lasa putin la racit, dupa care se amesteca (intr-un singur sens) cu zaharul pudra, frisca lichida si mascarpone. Compozitia rezultata se pune...Citeste continuarea

Aperitiv foietaje cu branza

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se dezgheata, se intinde cu sucitorul ( putin). Branza se marunteste cu furculita, se adauga busuioc uscat si se intinde peste prima foaie de aluat. Se intinde a doua foaie...Citeste continuarea

Ficat de porc fragezit in lapte, la...

Postat de: lucy2002 in Ficat

Spalam ficatul si-l potionam in bucati de 2cm apoi il punem intr-un bol in care adaugam laptele cat sa fie acoperit. Acoperim bolul si lasam sa stea la frigider pentru 3-4 ore. Dupa expirarea...Citeste continuarea

Painici umplute cu carne tocata de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si...Citeste continuarea

Compot de mure

Postat de: dantes in Sirop / Compot

Se spala bine murele, apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana se dizolva, apoi se toarna peste mure. Pune compotul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta din ciuperci...

Postat de: lucy2002 in Supe/Ciorbe

Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri. Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa...Citeste continuarea

Spaghete cu chiftele si sos alb

Postat de: Meea in Spaghete

 Chiftele: amestecăm bine de tot toate ingredientele. Ceapa și rucola le adăugăm tocate. Fie cu mână, fie cu o lingură. Mie îmi place să amestec cu mâna. Ne...Citeste continuarea

Desert vafe Tiramisu

Postat de: privatelaura in Prajituri

Pregatiti o cafea tare, (eu nu am pus zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la racit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga...Citeste continuarea

Mancare de pipote cu ceapa verde si...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine. Ceapa verde spalata, o taiati rondele. Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi. Usturoiul...Citeste continuarea

Magiun de prune

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.   Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]