Este o prajitura usoara cu o combinatie de dulce -scrisor pe care eu o iubesc foarte mult. O prajitura cu visine usor de preparat si extrem de gustoasa.
Cele 6 galbenusuri de ou se amesteca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa in care se adauga cacaua, laptele, uleiul si se amesteca foarte bine pana cand ingredientele se incorporeza foarte bine. Albusurile le batem foarte bine spuma si se adauga peste crema de galbenusuri impreuna cu praful de copt stins si cu faina pe care le amestecam cu o paleta pana devine un aluat omogen si este foarte bine amestecat cu faina. Aluatul rezultat se imparte in doua tavi de aceeasi marine in care se pune hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru 15 minute fiecare tava. Se trece la facutul cremei si anume: nuca de cocos se pune la fiert cu laptele si cu 120 gr de zahar din cel 220 grame, pana cand da un clocot, apoi se trage oala de pe foc si in ea calda se rupe ciocolata bucatele amestecand pana cand se topeste. cele doua galbenusuri de ou se freaca foarte bine cu restul de zahar ramas ( 100 grame) pana cand devine o spuma alaturi de amidonul de porumb care se toarna apoi peste crema si se pune din nou la fiert pana cand se ingroasa. Gelatina se pune la hidratatare pentru 5 minute in 3 linguri de apa rece, care apoi se pune in crema calduta, crema care se da la rece pentru 1 ora pentru a se putea intari. Intre timp se pun visinele sa se scurga. Crema intarita si scoasa de la frigider se imparte in doua in jumatate se adauga visinele si se amesteca. Peste primul blat , pe care il isiropam cu putina zeama de pe visine se pune jumatatea de crema care contine si visine, se pune al doilea blat si crema ramasa deasupra. Peste crema se orneaza cu fulgii de ciocolata alba si neagra.
1
daca se doreste se poate renunta la gelatina din crema , care face crema sa se intareasca si sa aiba o alta tinuta.