O reteta veche din cartea de prajituri a mamei pe care o fac cu placere de fiecare data, atat in varianta de post cat si in cea de dulce. De data asta am facut-o de dulce, cu cea mai aromata dulceata pe care am avut-o prin casa,https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-portocale-si-mango-92130.html,
Intr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam si turnam 3.4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In restul de compozitie cernem cacaua, omogenizam si turnam neuniform deasupra.Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute sau pana trece proba scobitorii.Lasam prajitura sa se racoreasca, apoi turnam deasupra ciocolata alba topita impreuna cu 2 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.
Lasam prajitura sa se raceasca bine inainte de a o portiona.
1
Puteti folosi orice alte condimente specifice turtei dulci doriti(cuisoare, ghimbir,etc)
2
puteti folosi orice gem aveti, dar daca aveti un gem inchis la culoare adaugati cacaua in toata compozitia pentru o culoare frumoasa.
3
puteti folosi in loc de zeama de portocala si apa minerala doar lapte.