Desert prajitura aromata cu gem

de katty in Prajituri, 25 Ian 2020 | 3160 vizualizari

 

O reteta veche din cartea de prajituri a mamei pe care o fac cu placere de fiecare data, atat in varianta de post cat si in cea de dulce. De data asta am facut-o de dulce, cu cea mai aromata dulceata pe care am avut-o prin casa,https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-portocale-si-mango-92130.html,

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri dulceata cu mango si portocale
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3 oua
  • 125 ml zeama de portocala
  • 125 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • scortisoara macinata
  • cardamom macinat
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • decor: 100 gr ciocolata alba+2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura aromata cu gem:

Intr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam si turnam 3.4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In restul de compozitie cernem cacaua, omogenizam si turnam neuniform deasupra.Dam tava la cuptorul preincalzit la  180 grade pentru 50 de minute sau pana trece proba scobitorii.Lasam prajitura sa se racoreasca, apoi turnam deasupra ciocolata alba topita  impreuna cu 2 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.

Lasam prajitura sa se raceasca bine inainte de a o portiona.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alte condimente specifice turtei dulci doriti(cuisoare, ghimbir,etc)

2

puteti folosi orice gem aveti, dar daca aveti un gem inchis la culoare adaugati cacaua in toata compozitia pentru o culoare frumoasa.

3

puteti folosi in loc de zeama de portocala si apa minerala doar lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune