Piept de pui cu mozzarella

de mihaelar63 in Pui, 1 Feb 2020 | 2858 vizualizari

 

 O gustare - aperitiv , usor  de preaparat . Poate fi servit ca atare , rece sau cald.  Acestor felii cu pui si mozzarella ii sta foarte bine si pe un platou cu alte aperitive .Daca se serveste cald si mai puneti  o garnitura alaturi sau o salata , aveti o masa in toata regula . Pentru aceasta reteta se folosete cascaval mozzarella care merge bine la gratinat .
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept pui
  • 200 gr cascaval mozzarella
  • 200 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • 1/2 lingurita usturoi granulat-facultativ
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • rucola pentru servire
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu mozzarella:

  1. Pieptul de pui se spala si se taie feliute .
  2. Taiati pieptul de pui  perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime .
  3. Pateti usor bucatile de carne .
  4. Intr-un bol puneti ouale , sarea si condimentele si e amestecati .
  5. Dati bucatile de pui prin amestecul cu ou si condimente .
  6. Prajiti in ulei incins pe ambele parti .
  7. Nu trebuie prajit temeinic , doar usor pana carnea incepe sa se albeasca , oricum va mai fi preparata termic la cuptor .
  8. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Feliati cascavalul mozzarella cam de marimea feliilor de carne .
  10. Transferati feliile de pui in tava .
  11. Asezati deasupra fiecaruia ,cate o felie de cascaval si o jumatate de rosioara .
  12. Se da tava la cuptor 10-15 minute ,pana incepe sa se gratineze frumos .
  13. Serviti feliile de pui cu mozzarella pe un pat de verdeata [ rucola , salata verde , frunze de valeriana] .

                   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru aceasta reteta se folosete cascaval mozzarella care merge bine la gratinat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana