Peste si lapti - la tigaie

de mihaelar63 in Peste, 31 Ian 2020 | 2559 vizualizari

 

      O cina simpla, light si ne-complicata. Peste proaspat alaturi de un pahar de vin alb . In sezonul de iarna pestele are un plus de savoare . Nu scapam ocazia in acest sezon sa achizitionam si sa consumam peste proaspata . De data aceasta am preparat o tigaie rapida cu bucati de platica, crap si lapti de crap.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr crap si platica
  • 250 gr lapti crap
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • boia dulce afumata
  • chilli pudra
  • sare
  • praz, rosii , masline -pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste si lapti - la tigaie:

  1. Bucatile de peste si laptii se spala .
  2.  Pestele  si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea .
  3. Curatati usturoiul .
  4. Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi.
  5. Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul incins .
  6. Condimentati pestele cu boia dulce afumata , chilli pudra .Prajiti pestele pe ambele parti .
  7. Daca feliile de peste sunt mai groase puteti pune u capaca ca acestea sa se patrunda mai bine .
  8. Scoateti pestele si laptii pe servet de hartie , pentru a nu fi prea uleios .
  9. Serviti pestele si laptii cat  inca nu s-au racit alaturi de lamie , rosii , praz si masline .
  10.        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu am folosit faina pentru ca am dorit o cina ai light .

2

Daca feliile de peste sunt mai groase puteti pune u capaca ca acestea sa se patrunda mai bine .

3

Merge foarte bine alaturi un pahar de vin alab , demi-sec sau sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste si lapti - la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

Panacris 1

01.02.2020, 17:08

madi_marin 1

01.02.2020, 17:15

Foarte bun!

Merisor 1

02.02.2020, 11:01

Tare mult îmi plac și mie lapții de pește!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon prajit cu cartofi pai