Nu am mai pregatit raffaello de cativa ani, iar acum de sarbatori, am zis ca este cazul sa le pregatesc. Mi-am dorit sa le fac fara zahar, ca erau alte prajituri cu zahar. Ba ma gandeam la o reteta in care sa fac sirop, ba la una fara sirop, eram cam indecisa sa fiu sincera, asa ca m-am oprit la cea fara sirop, ca mi-a fost teama ca o sa ramana moi si am zis ca mai bine las experimentele pentru alta data 😁😁. Reteta este simpla, nimic complicat si ies destul de multe, cam 50-55 de bomboane din aceasta portie.
Cerneti indulcitorul intr-un bol. In alt bol, cerneti laptele praf.
Untul moale, de la temperatura camerei, il mixati impreuna cu indulcitorul. Adaugati nuca de cocos, esenta de migdale si mixati.
Incorporati laptele praf, treptat, iar la final adaugati laptele. Mie mi s-a parut necesar laptele, pentru a modela mai usor bomboanele.
Rupeti bucatele din compozitie, iar in mijloc puneti o aluna si faceti bilute.
Le tavaliti prin nuca de cocos, imediat dupa ce faceti 3-4 bucati, nu le lasati prea mult, pentru ca se vor usca. Le asezati intr-o cutie metalica, cu capac. Le pastrati la rece.
Vedeti ce simplu se fac? Puteti incerca si voi reteta!
Pofta buna!