Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba cu legume si perisoare de...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3...Citeste continuarea
Salata Poienita cu ciuperci, de post
Postat de: RODIMUR in SalateSe spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc. Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la...Citeste continuarea
Blanquette de veau -tocana...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se taie cuburi. Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Morcovul se taie rondele . Sotati usor ceapa si usturoiul in uleisi in unt topit...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu gratar de pui...
Postat de: cristina1985 in PuiCartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata
Postat de: cristina1985 in TorturiAluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata...Citeste continuarea
Desert Stelute cu alune
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma. Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit,...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ardei kapia si...
Postat de: dantes in PuiArdeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor. Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Cascavalul se da pe razatoarea mare si...Citeste continuarea
Tocanita de legume cu carne de porc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneCarnea o taiem cubulete potrivite si o calim in ulei. Adaugam ceapa tocata; dupa vreo 3 minute punem morcovii taiati rondele si telina cuburi si tinem pe foc vreo 5 minute sa se inmoiae....Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne tocata
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri cu carneSe taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala. Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt. Se face o compozitie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi cu morcovi...
Postat de: ancutsa in PrajituriFoile: Mai întâi se fierb morcovii care vor intra în componența aluatului. Așadar, în două vase separate cu 300 ml apă fiecare, se adaugă morcovii...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriAmestecăm făina împreună cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm laptele împreună cu gălbenuşurile, drojdia și untul topit. Turnăm compoziția...Citeste continuarea
Desert tort cu mure si cafea
Postat de: sufletista in TorturiBlat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea. In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat. Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se...Citeste continuarea
Sandvis cu chiftele la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCeapa o dam prin razatoare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste carne. Ceapa verde si patrunjelul le tocam marunt le adaugam peste carne. Batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam...Citeste continuarea
Bagheta umpluta cu ton
Postat de: sufletista in PestePestele scurs de ulei il amestecam cu untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am preferat sa o dau prin razatoare si am scurs bine de zeama), ardeiul tocat, maslinele...Citeste continuarea
Baba Ganoush-salata de vinete...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele coapte se curata de coaja si se toaca marunt. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu pasta tahini, zeama de lamaie. Dati usturoiul prin presa speciala. Sarati....Citeste continuarea
Cartofi cu branza si bacon la cuptor
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneSpala, curata si fierbe cartofii. Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele. Rade parmezanul. Eu am avut branza de capra proaspata. Amesteca branza cu ouale,...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu varza rosie calita
Postat de: Bunica in RataPentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie. Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata. Se scoate usturoiul si se pun pulpele...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte si mousse de...
Postat de: merisor67 in DulciuriMai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe...Citeste continuarea
Desert clatite de post cu bautura...
Postat de: merisor67 in DulciuriPunem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu unt si portocala
Postat de: claudiaO in DulciuriUntul moale l-am frecat cu praful de sare si zaharul pana s-a spumat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste unt am pus ouale unul cate unul si am mixat. Am razuit coaja de portocala,...Citeste continuarea
Pilaf cu praz si ciuperci
Postat de: claudiaO in Mancare copiiIncepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si...Citeste continuarea
Sos georgian pentru carne
Postat de: sufletista in SosuriSpalam corcodusele, inlaturand frunzele si coditele. Punem intr-o oala 250 ml apa si corcodusele, le punem la fiert. Cand sunt fierte, le strecuram intr-o sita si cu o lingura, le pisam...Citeste continuarea
Desert prajitura Deliciu - o alta...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt. Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...Citeste continuarea
Focaccia cu faina de naut
Postat de: cristina1985 in PiineSarea se dizolva in 3 lg apa, iar drojdia se amesteca cu restul (de apa calda). Cele doua tipuri de faina se pun intr-un vas, peste care se toarna drojdia cu apa. Adaugati mierea, uleiul si...Citeste continuarea
Ciorba de praz, o varianta usor de...
Postat de: ancutsa in CiorbeCum se prepara Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa: Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de ciorba...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeIata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga...Citeste continuarea
Creveti cu vin alb si usturoi,...
Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mareMod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele. Curatati usturoiul, il taiati felii. Puneti o...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se curăță ciupercile de pielițe, se spală de pământ, dacă nu vă plac piciorușele, le puteți...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: sufletista in MuraturiCastravetii ii spalam si le indepartam capetele. Intr-o oala punem apa cu otetul (eu am avut otet de vin) impreuna cu sare, zahar si boabele de mustar si piper (eu am avut mix de boabe de...Citeste continuarea
Desert tort sah
Postat de: Geanina87 in TorturiBlat alb: Separam ouăle, batem albusurile cu un praf de sare pana se albesc, apoi adaugam si zaharul mixând in continuare pana devin spumă tare. Frecăm galbenusurile cu uleiul si le...Citeste continuarea
Ciuperci in stil asiatic
Postat de: Ksenya in Mancaruri de legumePregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit...Citeste continuarea
Muschi de vita impletit la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneMuschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul) Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul. Condimentam...Citeste continuarea
Chiftelute pufoase cu carne de porc...
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneCa sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie. Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem...Citeste continuarea
Peste umplut cu spanac
Postat de: sufletista in PestePestele il spalam, il stergem cu un prosop de bucatarie, il condimentam cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, dam la rece cat pregatim umplutura. Ceapa tocata marunt o calim in uleiul...Citeste continuarea
Mazare cu carne de vita
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea de vita o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa, sare si o frunza de dafin. Cand carnea este fiarta, o prajim in uleiul incins. Ceapa o tocam marunt si o adaugam peste...Citeste continuarea
Pizza turceasca cu carne tocata
Postat de: mitinita in PizzaIntr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed...Citeste continuarea
Tofu cu carne tocata si sos
Postat de: mitinita in PorcCarnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine. Tofu se taie in cuburi de marime egala. Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si cartofi
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeAluatul il dezghetam la temperatura camerei. Cartofii ii fierbem cu apa si sare pana ce intra furculita, ii scurgem de apa si ii taiem cuburi. Intr-o tigaie calim ceapa verde tocata impreuna...Citeste continuarea
Tarta cu carne de pui, de iepure si...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneAluatul fraged se lasă la dezghețat în frigider, apoi la temperatura camerei cca. 30 de minute. Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu vegeta de casă, a la Panacris ;)...Citeste continuarea
Fasole, banalitate cu gust
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeCand iti vine pofta asa spre 12 ale noptii, pui repede fasolea la inmuiat ca dimineata cand o pui la fiert sa nu mai stai asa mult sa astepti pana fierbe. Deci punem fasolea sa fiarba, schimbam de...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: claudiaO in PorcMai intai curatam si tocam ceapa maruntel. Punem la prajit ceapa cu cele 2 linguri de ulei. Orezul il spalam in 5-6 ape, apoi, dupa ce s-a inmuiat ceapa, il punem si pe al si adaugam 100 ml apa...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede cu mere
Postat de: lucy2002 in DulciuriSe mixeaza untul cu zaharul pana devine crema. Adaugam praful de sare si incorporam pe raind cate un ou mixand in continuare. Adaugam uleiul si esenta de vanilie mai mixam 30 secunde. Faina se...Citeste continuarea
Desert rulouri cu ciocolata
Postat de: Meea in DulciuriȘtiu că trișez, dar nu mă împac deloc cu frământatul aluatului! Am pus în mașina pentru frământat aluatul făina, zahărul, laptele, untul și vanilia. Am lăsat...Citeste continuarea
Salata cu carne si broccoli
Postat de: mihaelar63 in SalateBroccoli se fierbe in apa clocotinda, sarata, timp de 4 minute. Se scoate cu o paleta in apa foarte rece, pentru a-si pastra culoarea vie. Preparati un sos -dresing prin amestecare...Citeste continuarea
Parizer de casa - mai bun decat...
Postat de: Criss in Mezel de casaCum facem Parizer de casa - mai bun decat parizerul cumparat Carnea se pune intr-o oala si se toarna peste ea 1 l apa. Se adauga foile de dafin si se pune la fiert. Cu ajutorul unei palete, se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat din...
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea cresc în volum, se adaugă zahărul turnat puțin câte puțin, vanilia, coaja de...Citeste continuarea
Coniglio al forno -iepure la cuptor
Postat de: mihaelar63 in IepureIepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de...Citeste continuarea
Paste Quatro Formaggi, arome si...
Postat de: rocsi_1612 in PasteCum se prepara Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene: Puneti apa cu putina sare la fiert, iar cand clocoteste dati drumul pastelor. Le...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu leustean
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare . Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece . Legumele se...Citeste continuarea