Pentru ca imi doream o paine mai consistenta pentru a o manca cu zacusca intr-o zi de post am incercat aceasta combinatie de faina de grau cu faina de naut. Am aromatizat-o cu oregano, deasupra am presarat putin susan deoarece iubesc gustul de susan prajit si am obtinut o lipie pufoasa delicioasa.
Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt.
Dizolvam drojdia si zaharul intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia dizolvata. Turnam si restul apei framantand aluatul.
Cand aluatul este aproape gata, adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini.
Intindem aluatul pe o hartie de copt cu ajutorul unui sucitor sub forma de cerc si il lasam 15 minute sa creasca.
Ungem lipia cu putina apa calduta, presaram semintele de susan si portionam lipia in cate bucati dorim.
Punem hartia de copt in tava mare de aragaz si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.