Varza cu rata in oala de lut la cuptor

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2020 | 3090 vizualizari

 

Reteta 800 !!!!
Va invita la varza cu rata in oala de lut romaneasca :)
Inainte de prima folosire oala de lut trebuie lasata cel putin 12 ore cufundata in apa.
Daca este folosita la cuptor trebuie s-o puneti si sa demarati tot timpul gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/varza-cu-rata-in-oala-de-lut-la-cuptor.html
Am utilizat pulpe de rata confiate.
Pulpele de rata "confiate", sunt o delicatesa din bucataria franceza.
Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.
 
Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 carnat afumat
  • 2 pulpe de rata confiata
  • 500 gr de rosii la borcan
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi de Provence
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu rata in oala de lut la cuptor:

Indepartati primele foi de varza, spalati varza si taiati-o in 4.

Indepartati cotorul si taiati-o apoi fin. Frecati-o cu un pic de sare.

Curatati morcovii, ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati morcovii in rondele.

Intr-o oala adanca/cocota incalziti pulpele de rata scoase din grasime cu un pic din grasimea de pe ele (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Puneti si carnatul si colorati impreuna. Scoateti carnea si rezervati.

In grasimea ramasa (indepartati o parte daca aveti prea multa) puneti ceapa si usturoiul. Reveniti un pic adaugati morcovii si varza.

Puneti ierburile de Provence (un amestec tradițional franțuzesc făcut din busuioc, maghiran, rozmarin, cimbrișor, salvie, oregano, cimbru și mentă) amestecati si gatiti 10 minute. 

Puneti rosiile , amestecati si fierbeti impreuna 5 minute.

Pregatiti oala din lut.

Nu incalziti inca cuptorul.

Taiati carnatul rondele . Carnea de rata se indeparteaza de pe os si se marunteste.

Puneti un strat de varza apoi un strat de carne si de carnat.

Repetati straturile si terminati cu un strat de varza. Puneti deasupra foile de dafin si cimbrul uscat.

Acoperiti si puneti in cuptorul rece. Incalziti cuptorul la 160°C si uitati-o inauntru timp de 2h.

Dupa 2 h am oprit cuptorul si am lasat-o inca 30 de minute in cuptorul cald.

Serviti fierbinte cu mamaliga si smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu rata in oala de lut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

16.03.2020, 20:27

Cred ca a iesit super, fiind pregatita in oala de lut!

Ksenya 1

18.03.2020, 09:19

Foarte buna rata pe varza. Felicitari pentru numarul retetelor si munca depusa

dantes 1

20.03.2020, 08:47

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu jumari afumate