Pasta de fasole verde

de RODIMUR in Mancaruri de post, 20 Mar 2020 | 5605 vizualizari

 

Am văzut aici, pe site, o rețetă cu piure de fasole verde și atunci m-am gândit că pot face și eu o pastă pentru micul dejun, atât de binevenită acum, când mâncăm de post și când nu mai avem zacuscă. 
Am folosit fasolea verde de la congelator, fiartă dinainte, așa că relativ ușor și repede, am făcut această pastă gustoasă și economică.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de fasole verde, de la congelator
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru servit:
  • pâine prăjită
  • roșii
  • măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole verde:

Se scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se zvântă și se șterg cu hârtie absorbantă.

Se taie mărunt ceapa și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se pisează cățelul de usturoi.

Când fasolea s-a decongelat și s-a scurs de lichid, se taie în bucăți mai mici și se mixează fin în blender.

În pasta de fasole verde se adaugă: ceapa călită, cu tot cu uleiul în care s-a înmuiat și usturoiul pisat, după care se omogenizează compoziția.

Se condimentează după gust pasta de fasole verde cu: sare, piper, oregano și se omogenizează.

Se pune pasta de fasole verde într-un bol, se decorează și apoi se poate servi, cu pâine prăjită, măsline și roșii.

TIPS-URI

1

Dacă folosiți fasole verde, congelată crudă, va trebui ca mai întâi să o fierbeți.

2

Scoateți din timp fasolea verde de la congelator, ca să se decongeleze natural.

3

Lăsați fasolea verde într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid.

4

Mixați fin fasolea verde, numai după ce s-a scurs bine de lichid.

5

Adăugați în pastă și uleiul în care ați călit ceapa.

6

Puteți folosi și alte condimente, care vă plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu lapte de soia