Am văzut aici, pe site, o rețetă cu piure de fasole verde și atunci m-am gândit că pot face și eu o pastă pentru micul dejun, atât de binevenită acum, când mâncăm de post și când nu mai avem zacuscă.
Am folosit fasolea verde de la congelator, fiartă dinainte, așa că relativ ușor și repede, am făcut această pastă gustoasă și economică.
Se scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se zvântă și se șterg cu hârtie absorbantă.
Se taie mărunt ceapa și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se pisează cățelul de usturoi.
Când fasolea s-a decongelat și s-a scurs de lichid, se taie în bucăți mai mici și se mixează fin în blender.
În pasta de fasole verde se adaugă: ceapa călită, cu tot cu uleiul în care s-a înmuiat și usturoiul pisat, după care se omogenizează compoziția.
Se condimentează după gust pasta de fasole verde cu: sare, piper, oregano și se omogenizează.
Se pune pasta de fasole verde într-un bol, se decorează și apoi se poate servi, cu pâine prăjită, măsline și roșii.
1
Dacă folosiți fasole verde, congelată crudă, va trebui ca mai întâi să o fierbeți.
2
Scoateți din timp fasolea verde de la congelator, ca să se decongeleze natural.
3
Lăsați fasolea verde într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid.
4
Mixați fin fasolea verde, numai după ce s-a scurs bine de lichid.
5
Adăugați în pastă și uleiul în care ați călit ceapa.
6
Puteți folosi și alte condimente, care vă plac.