Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2020 | 3614 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta deosebita: un cheesecake cu branza cu mucegai, nuci, cu un topping de dulceata de ceapa si frunze proaspete si colorate de salata. Date fiind ingredientele folosite, cheesecake-ul este destul de satios, dar in acelasi timp delicios, savuros, numai bun de preparat pentru o ocazie speciala. 

 

INGREDIENTE

  • 6 foi subtiri de placinta
  • unt topit pentru uns foile
  • 600 g branza cremoasa (mascarpone+crema de branza cu smantana)
  • 3 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 50 g miez nuca
  • 200 g branza cu mucegai (blue cheese)
  • Pt topping:
  • 1 borcanel dulceata de ceapa cu stafide
  • o mana de miez de nuca
  • frunze proaspete de salata (divers colorate)
  • chives sau fruze de ceapa verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie:

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C. 

Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor. 

Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor. 

Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana devine moale si omogena. Adauga ouale (batute deja) si amesteca bine. 

Incorporeaza si faina adaugata in ploaie, apoi nucile si bucati de branza cu mucegai. 

Toarna compozitia peste foi in tava si pune la cuptor pentru 50-55 minute. 

Lasa cheesecake-ul sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma de copt, apoi asaza-l pe platoul de servit. 

Pune cu o spatula dulceata de ceapa rosie pe deasupra formand un strat subtire si niveleaza. 

Presara frunze colorate de salata, bucati de nuci si frunze de ceapa verde tocate marunt. 

Cum spuneam si mai devreme, cheesecake-ul cu branza cu mucegai si nuci e destul de consistent, asa ca o felie subtire e suficienta si merge incredibil de bine cu un pahar cu vin rosu sec. 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci