Dacă tot stăm în casă, eu zic să pornim cuptoarele. Am pregătit o prăjitură rapidă și delicioasă cu brânză de vaci. Vă invit s-o încercați și voi... să vă convingeți cât e de bună. ;)
Se cerne făina cu praful de copt și cacaua.
Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă.
Se adaugă, întâi gălbenușurile, apoi uleiul în fir subțire, mixând continuu.
Se adaugă alternând 2-3 linguri din amestecul cu făină, apoi o parte din lapte și se bate în continuare până la încorporarea întregii cantități de făină și lapte.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35cm), păstrând 4-5 linguri de compoziție.
Se mixează brânza de vaci cu zahărul, ouăle și aromele. Se adaugă făina și se amestecă ușor. Se înglobează stafidele.
Se pune crema de brânză peste aluat și se adaugă din loc în loc, câte o lingură de aluat. Cu ajutorul unei furculițe se marmorează compoziția.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru cca 45- 50 de minute, la 180 grade sau până când prăjitura trece testul cu scobitoarea.
Se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcescă.