O tarta foarte gustoasa
Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare.
Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute.
Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam.
Taiem ceapa si o punem la calit in ulei, apoi adaugam spanacul tocat si il calim 2-3 minute.
Adaugam gorgonzola taiata in cubulete si amestecam, pana cand se topeste, apoi se adauga branza proaspata, oul batut cascavalul ras si o lingurita de gris si condimentam dupa gust.
Aluatul il intindem cu sucitorul pe un blat si il asezam intr-o forma de tarta tapetata si il intepam pe alocuri cu o furculita.
Se toarna umplutura de spanac cu branzeturi si o netezim.
Pentru crusta de deasupra, batem doua oua si le amestecam cu cascavalul ras, o lingura de faina si sare si se toarna peste tarta si se intinde cat se poate.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 30 de minute.