Mancarica de cartofi, cu mazare

de RODIMUR in Mancaruri de post, 20 Mar 2020 | 5298 vizualizari

 

Am făcut zilele trecute o foarte gustoasă mâncare de post, care pune în valoare legume apreciate și sănătoase. În plus, este economică și se face destul de ușor și repede.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de mazăre (la conservă)
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras verde
  • 2 roșii
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi, cu mazare:

Mazărea se scoate din conservă, se clătește sub jet de apă rece și se pune la scurs într-o strecurătoare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală ardeiul gras, se îndepărtează cotorul și semințele, se taie cubulețe și se călește cu ceapa.

Se curăță morcovii, se spală, se taie rondele și se călesc, înăbușit, cu ceapa și ardeiul gras.

Când morcovii sunt aproape fierți se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu legumele călite. Se adaugă apă, cât să acopere ingredientele și se fierbe înăbușit, la foc mediu.

Se spală roșiile, se feliază și se adaugă în cratița cu celelalte legume, continuându-se fierberea lor, la foc mediu.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă mazărea scursă de apă și după 3-4 minute de fierbere la foc mediu, se condimentează cu: sare, piper și boia, după gust. Se adaugă mărarul spălat, zvântat și tăiat în prealabil și se ia cratița de pe foc.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, la foc mic și în ulei suficient, până ce se înmoaie.

2

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

3

Tăiați legumele grosier, nu le mărunțiți prea tare, ca să nu arate mâncarea ca un terci.

4

Nu adăugați cartofi în cratiță, decât atunci când morcovii sunt aproape fierți.

5

Nu adăugați prea multă apă, ca să nu fie nevoie să fierbeți prea mult mâncărica și între timp să se terciuiască. Legumele trebuie să-și păstreze forma.

6

Adăugați mărarul la sfârșitul preparării, ca să dea un gust bun mâncării.

7

Dacă nu vă place mărarul, deși se potrivește cel mai bine cu mazărea, puteți adăuga pătrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi, cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post