Chiar daca nu imi este intotdeauna la indemana sa fac paine, am fost oarecum nevoita de aceasta data sa fac. Si ma bucur ca am incercat pentru ca a iesit chiar foarte buna si pufoasa.
Am incalzit apa.
Am pus-o intr-un bol incapator.
Am adaugat lingura de zahar.
Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea mici bule de aer.
Apoi am adaugat uleiul, sarea si am amestecat bine.
Am adaugat si restul de faina prin cernere.
Am inceput sa amestec mai intai cu ajutorul unei linguri pana s-a legat bine, iar apoi cu mana.
Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am framantat cateva minute aluatul.
Apoi l-am pus inapoi in bol si am acoperit cu un prosop. Am lasat sa se odihneasca la loc cald 1 ora.
Dupa ce aluatul a dospit si a crescut, am pus iar putina faina pe blatul de lucru si am mai framantat putin. L-am lasat cam 10 minute sa se odihneasca dupa care l-am impartit aluatul in 2 si l-am mai lasat 10 min sa se odihneasca.
Am format 2 baghete pe care le-am impletit in 2.
Am pregatit o forma rotunda. Am tapetat-o cu ulei si faina.
Am asezat aluatul in tava.
Am batut oul si am uns cu ajutorul unei pensule.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se arda pe deasupra.
Am dat la cuptor la 180°C pentru 40 de minute.
Am mai uns cu putin ou si am mai lasat 5 minute la cuptor fara a fi acoperit cu hartia de copt.
Am scos din cuptor si am uns cu putina apa pentru ca sa ramana coaja moale.
Am mai lasat putin sa se raceasca, am scos din forma si am taiat.
E mai aspectuasa rupta cu mana. :))
Se desface fasii. :)
1
Se poate adauga pe deasupra mac sau susan. Se poate adauga mai multa sare.