Paine de casa Corona

de Tabita _ in Piine, 17 Mar 2020 | 2686 vizualizari

 

Chiar daca nu imi este intotdeauna la indemana sa fac paine, am fost oarecum nevoita de aceasta data sa fac. Si ma bucur ca am incercat pentru ca a iesit chiar foarte buna si pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 330 ml apa calduta
  • 2 plicuri drojdie uscata 7 g x 2 ( 14 g)
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • putina faina pentru blatul de lucru cand framantam aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa Corona:

Am incalzit apa.
Am pus-o intr-un bol incapator.
Am adaugat lingura de zahar.
Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea mici bule de aer.
Apoi am adaugat uleiul, sarea si am amestecat bine.
Am adaugat si restul de faina prin cernere.
Am inceput sa amestec mai intai cu ajutorul unei linguri pana s-a legat bine, iar apoi cu mana.
Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am framantat cateva minute aluatul.
Apoi l-am pus inapoi in bol si am acoperit cu un prosop. Am lasat sa se odihneasca la loc cald 1 ora.
Dupa ce aluatul a dospit si a crescut, am pus iar putina faina pe blatul de lucru si am mai framantat putin. L-am lasat cam 10 minute sa se odihneasca dupa care l-am impartit aluatul in 2 si l-am mai lasat 10 min sa se odihneasca.
Am format 2 baghete pe care le-am impletit in 2.
Am pregatit o forma rotunda. Am tapetat-o cu ulei si faina.
Am asezat aluatul in tava.
Am batut oul si am uns cu ajutorul unei pensule.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se arda pe deasupra.
Am dat la cuptor la 180°C pentru 40 de minute.
Am mai uns cu putin ou si am mai lasat 5 minute la cuptor fara a fi acoperit cu hartia de copt.
Am scos din cuptor si am uns cu putina apa pentru ca sa ramana coaja moale.
Am mai lasat putin sa se raceasca, am scos din forma si am taiat.
E mai aspectuasa rupta cu mana. :))
Se desface fasii. :)

TIPS-URI

1

Se poate adauga pe deasupra mac sau susan. Se poate adauga mai multa sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa Corona" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Painea perfecta