Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort Omul de Zapada,...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina...Citeste continuarea
Aperitiv pasta de jumari cu ceapa...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare....Citeste continuarea
Desert tort Magia Craciunului
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai topim cele 150 g ciocolata neagra si o punem in forma alba, imbracam bine peretii cu ciocolata ( aici am gresit un pic, cred ca trebuia un pic mai gros stratul de ciocolata, nu a iesit...Citeste continuarea
Desert Nutellotti - biscuiti...
Postat de: eumimi in DulciuriCu ajutorul unei furculite amestecam bine Nutella cu oul. Adaugam treptat faina si framantam un aluat vascos, sa fie tare, dar nelipicios. Dam aluatul pentru 10 minute la frigider, timp...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa, cu migdale
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe...Citeste continuarea
Costite si ceafa de porc cu salvie...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc portionata se pune in tava . Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute . Caciuliile de usturoi se curata de...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnati si sorici
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCeapa se curata si se toaca marunt . Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi. Carnatul se taie rondele . Soricul de porc se feliaza . Dupa feliere...Citeste continuarea
Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza
Postat de: AdrianUdrea in Mancare copiiAmestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Tocam cuburi salamul, muschiul file,...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza acra -...
Postat de: merisor67 in PorcDesfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...Citeste continuarea
Supa ruseasca de peste varianta...
Postat de: Ksenya in PesteSotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de...Citeste continuarea
Desert rulouri cu frisca
Postat de: Dea_Dea in DulciuriIncingem cuptorul la 180 grade C, intre-timp desfacem aluatul si il taiem fasii subtiri, apoi il rulam pe forme si il coacem pana devin aurii. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem formele....Citeste continuarea
Toba
Postat de: ancutsa in Mezel de casaSe pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă...Citeste continuarea
Desert bombe cu ciocolata
Postat de: Criss in DulciuriMai intai pregatim interiorul "bombelor" :D Adica, luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Cu ajutorul a doua lingurite, formam gramajoare de ciocolata pe hartia de copt. Punem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca de cocos,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare. Incepeti sa le mixati pana devin o spuma usoara, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Desert cozonac traditional cu nuca...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu seminte
Postat de: cristina1985 in DulciuriSemintele se calesc intr-o tigaie, pana se rumenesc putin si se lasa la racit. Se macina intr-un robot de bucatarie,dar sa nu fie pudra . Separat ,intr-un bol combinati oul ,cu untul moale cu...Citeste continuarea
Desert biscuiti Spritz
Postat de: ctlina in DulciuriAm mixat zaharul tos timp de 2 minute. Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati treptat ouale si sarea. Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat...Citeste continuarea
Desert curmale umplute cu crema de...
Postat de: ctlina in DulciuriDeschideti in lungime curmalele si scoateti samburele. Amestecati branza cremoasa cu aroma de migdale si jumatate din fructele confiate taiate marunt. Umpleti fiecare curmala cu crema de...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina, praful de copt cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi puneti sare si lapte (daca e prea tare aluatul,mai adaugati lapte) .Se tine la rece, cam 30 minute. Decupati...Citeste continuarea
Desert tort Buturuga, cu ciocolata...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Frecati bine galbenusurile cu zaharurile . Adaugati faina treptat si amestecati. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Incorporati-le treptat la...Citeste continuarea
Dovleac gratinat cu alune si parmezan
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIncalziti cuptorul la 180 °C. Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati dovleacul felii si...Citeste continuarea
Desert biscuiti spritati, cu pudra...
Postat de: merisor67 in PrajituriPunem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin...Citeste continuarea
Desert biscuiti spritati, cu aroma...
Postat de: merisor67 in PrajituriPunem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună...Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel
Postat de: gaby_d in TorturiBlat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule....Citeste continuarea
Desert Globulete dulci
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare. În alt castron se bat gălbenușurile, cu mixerul, cu uleiul, se adaugă vanilia pudră,...Citeste continuarea
Fleica de porc coapta
Postat de: marianbobosea in PorcPentru inceput se spala fleica, usuca in servetele de hartie prosop,se portioneaza. Intr-un caston se amesteca toate condimentele+usturoiul ,mai putin ienibaharul. Cu acest amestec de...Citeste continuarea
Desert prajitura Craiasa Zapezii,...
Postat de: eumimi in PrajituriCum se prepara Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie: Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si...Citeste continuarea
Desert mini-clatite cu banane si kaki
Postat de: ladydi in DulciuriCuratam si feliem bananele. Curatam si taiem cubulete fructul de kaki. Incingem o tigaie si topim untul, adaugam bananele, amestecam si apoi adaugam si kaki. Lasam pana se inmoaie fructele...Citeste continuarea
Salata cu macrou afumat si rucola
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati si curatati castravetele si ridichea . Feliati castravetele si ridichea . Spalati si scurgeti de apa rucola . Amestecati legumele cu ulei de masline ,...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu gem de...
Postat de: eumimi in DulciuriSe pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta....Citeste continuarea
Rulada de carne cu ardei
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneArdeii ii curatam de cotoare si seminte ,ii spalam si ii taiem in fasii mai mici . Punem o tigaie cu putin ulei la foc si cand acesta s-a incins ,punem ardeii , acoperim cu capac si dam la foc...Citeste continuarea
Desert turta dulce
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune intr-un vas.Se adauga faina,zaharul, mierea,untul topit ,ouale si mirodeniile.Se framanta putin aluatul apoi se pune in frigider 30 minute.Se...Citeste continuarea
Desert negresa cu unt de arahide
Postat de: cristina1985 in PrajituriCiocolata se topeste impreuna cu untul intr-o oala, la foc mic. Ouale intregi se amesteca cu zaharul si se bat spuma.Se cerne cacao si se presara peste oua.Urmeaza ciocolata topita si racita...Citeste continuarea
Piept de purcel afumat cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in PorcPieptul de porc se portioneaza si se pune la fiert . Fasolea verde se curata se rupe/taie bucati mai mici . Ceapa se curata si se taie marunt . Se scot bucatile...Citeste continuarea
Snitel de pui si spanac cu pesto
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se feliaza si se bate usor . Bucatile de carne se sareaza , se pipareaza si se ung cu jumatate din cantitatea de pesto . Dati bucatile de pui prin faina , ou si...Citeste continuarea
Desert cozonac cu aluat oparit
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi...Citeste continuarea
Legume la tava
Postat de: dantes in Mancaruri de postSe spala si se curata legumele. Cartofii se taie in feli groase de circa 0,5 cm,brocolii se rup in buchetele mici,morcovii se taie pe lung in doua si la sparanghel se rupe partea lemnoasa....Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCuratam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute . Intre timp curatam pieptul de pui de partea grasa si pielite ,il spalam si il...Citeste continuarea
Paste cu praz
Postat de: caroline in PasteIncepem prin a pune apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe pachet amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa...Citeste continuarea
Supa cu broccoli, galuste si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe marunteste ceapa, ardeiul, ardeiul iute si usturoiul . Se soteaza in ulei pana ceapa incepe sa devina sticloasa .Sarati. Spalati broccoli si-l despartiti in buchetele ....Citeste continuarea
Salata Caciula Mosului
Postat de: eumimi in SalateMai intai punem la fiert pieptul de pui. Separat fierbem si morcovii curarati de coaja si separat si ouale. Cat timp fierbe carnea, tocam marunt ( ca la salata de Boeuf) castravetii...Citeste continuarea
Castraveti cu aspirina
Postat de: mihaelar63 in ConserveCastravetii se spala si se curata usor la capete . Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai...Citeste continuarea
Desert inghetata cu portocale,...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numai atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu...Citeste continuarea
Mancare aromata cu vinete si pui
Postat de: licurici_lra in PuiVinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui se taie fasii, se...Citeste continuarea
Paine cu trei seminte
Postat de: mihaelar63 in PiineSetati masina de paine pentru greutatea aleasa , adica , acum 1.5 kg. Setati gradul de rumenire al crustei . Eu am pus maxim . Turnati ingredientele in cuva in ordinea...Citeste continuarea
Carnaciori cu verdeturi si pireu cu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare . Carnatiui se pun la prajit in ulei incins . Cand carnatii s-au rumenit usor pe ambele parti se pune feliuta de slanina ,...Citeste continuarea
Salata cu ciuperci si carne de...
Postat de: mihaelar63 in SalateIntr-un bol incapator se prepara dressingul din iaurt, mustar. ulei, hrean si pudra de curcuma .Amestecati . Pudra de curcuma da dressingului o culoare frumoasa parca ai...Citeste continuarea
Salata de vita cu porumb, fara...
Postat de: mihaelar63 in SalateCarnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de...Citeste continuarea
Lapti de crap, prajiti - Reteta...
Postat de: vasimur in Crap / CarasCum se prepara Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara Curățăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem...Citeste continuarea
Tuica fiarta, cu mirodenii
Postat de: ancutsa in BauturiÎntr-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de...Citeste continuarea