Desert cornuri cu Nutella

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 2769 vizualizari

 

Cele mai bune cornuri!

Pufoase, moi, delicioase

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g
  • drojdie uscata 7g
  • zahar 100 g
  • lapte 200 ml
  • unt 50 g
  • Nutella 1/2 borcan mare
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu Nutella:

Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine.
Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator.
Se pune drojdia in el si se astepta 15 minute la loc cald cu bolul acoperit cu un prosop. Cand drojdia incepe sa se umfle, se adauga faina, zaharul si untul amestecate. Se amesteca totul bine pana rezulta un aluat elastic.
Se acopera cu un prosop si se lasa aluatul sa creasca pentru aproximativ 2 ore.
Cand aluatul a crescut, se presara putina faina pe blatul de lucru. Se rupe cate o bucata din aluat, se intinde si se taie in forma de triunghiuri.
Cu ajutorul unei linguri se pune nutella pe baza triunghiului si se ruleaza usor spre varf.
Se aseza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de zahar cu ajutorul unei pensule.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180° pentru 15-20 minute sau cand s-au rumenit frumos.

TIPS-URI

1

Mie mi-au iesit 16 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si lamaie